Επεισόδιο στη Βουλή: Έδιωξαν βουλευτή της Χ.Α.- Φώναζαν «Χάιλ Χίτλερ» [VIDEO]


Πρωτοφανές επεισόδιο το πρωί στη Βουλή, με βουλευτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν «Χάιλ Χίτλερ» μέσα στην Ολομέλεια. 


Με απόφαση του αντιπροέδρου Γ. Δραγασάκη αποβλήθηκε από την αίθουσα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Λαμβάνοντας το λόγο στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιρατσιστικό νόμο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο αποκάλεσε «mister Alexis» που «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».

«Αυτά που λέτε είναι υβριστικά και εκτός θέματος. Σας καλώ να αναπτύξετε την ερώτησή σας διαφορετικά θα ληφθούν μέτρα» τον προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης. Όμως ο Π. Ηλιόπουλος επέμεινε να αναφέρεται με τη συγκεκριμένη υβριστική φράση στον κ. Τσίπρα και ο κ. Δραγασάκης κάλεσε τον φρούραρχο να έλθει στην αίθουσα.

Στο άκουσμα της πρόσκλησης του φρούραρχου, χειροκρότησαν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων που άκουσαν όμως τον κ. Ηλιόπουλο να απευθύνεται σε αυτούς με φράσεις όπως «άντε ρε ξεφτίλες», «άντε ρε ξεφτιλισμένοι», «χειροκροτείστε γίδια», «αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο, εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο», «καθίστε κάτω, τον εθνικισμό δεν θα τον νικήσετε».

«Σας αφαιρώ το λόγο» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
«Να αφαιρέσετε το λόγο από τον εαυτό σας» απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. 

«Δεν είστε σε καμία συμμορία εδώ...» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Συμμορία είναι το απόκομμα που ανήκετε εσείς» ακούστηκε να λέει ο κ. Ηλιόπουλος.






Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Όπως έκρινε ο προεδρεύων στη συνεδρίαση της βουλής ο Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός. Ο κ. Δραγασάκης προειδοποίησε τον Ηλιόπουλο ότι χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις αλλά ο βουλευτής της Χ.Α. επέμεινε χαρακτηρίζοντας «ξεφτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους. ενώ φώναξε «χειροκροτήστε γίδια». "Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς" είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας «παρακαλώ τον κ. Φρούραρχο να έρθει στην αίθουσα της βουλής. Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, με βουλευτές να φωνάζουν "χάιλ Χίτλερ" κατά την έξοδό τους από την αίθουσα της Ολομέλειας. Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια