Bloomberg: Ο Μπιλ Γκέιτς ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο


Με περιουσία που αποτιμάται στα 72,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Μπιλ Γκέιτς ανέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg News. Ο συνιδρυτής της Microsoft «παίρνει πίσω» τον τίτλο που είχε χάσει από τον μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ.


 Η καθαρή περιουσία του 57χρονου Γκέιτς αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες χάρη σε ένα ράλι στη Wall Street που του απέφερε περίπου 10 δισ. δολάρια αυτό το έτος. Άφησε έτσι πίσω τον 73χρονο μεξικανό Κάρλος Σλιμ, η περιουσία του οποίου αποτιμάται σε 72,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Η περιουσία του Σλιμ μειώθηκε περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος καθώς το Κογκρέσο του Μεξικού πέρασε ένα νομοσχέδιο για τον τερματισμό της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά της εταιρείας του, America Movil.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γκέιτς συμμετέχει σε περισσότερες από 12 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons. Επίσης, έχει δωρίσει 28 δισ. δολάρια στο ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, μια φιλανθρωπική οργάνωση που δραστηριοποιείται κυρίως στις φτωχές χώρες για τη βελτίωση της υγείας και της εκπαίδευσης.

Η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είναι περισσότερο γνωστή από εκείνη του Bloomberg. Σύμφωνα με την πρώτη, που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Σλιμ, στη δεύτερη ο Γκέιτς, στην τρίτη ο ισπανός μεγιστάνας της μόδας Μογκέλ Αμανσιο Ορτέγκα και στην τέταρτη ο Ουόρεν Μπάφετ.

 



Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια