Ηλεκτροσόκ ετοιμάζει η ΔΕΗ – Τριπλάσια η χρέωση στα τέληΔεν είναι μόνο οι αυξήσεις στο ρεύμα που μπαίνουν η μια μετά την άλλη μέχρι να έρθει η πλήρης απελευθέρωση τον Ιούλιο, αλλά και οι “κρυφές” αυξήσεις σε τέλη κλπ που αυξάνουν τον λογαριασμό. 

Αυτή τη φορά είναι το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που θα βάλει φωτιά στους λογαριασμούς.Το ΕΤΜΕΑΡ σύμφωνα με τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) που είναι θυγατρική της ΔΕΗ θα πρέπει από τον Ιούλιο να τριπλασιαστεί ώστε να κλείσει η “μαύρη τρύπα” στα έσοδα.

Αυτή τη στιγμή το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ είναι λίγο πάνω από τα 300 εκατομμύρια και εάν δεν υπάρξει αύξηση το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 1,4 δισ. ευρώ.

Έτσι ο ΛΑΓΗΕ ζητά να αυξηθεί το εν λόγω τέλος από 9,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα 27,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αυτό θα σημαίνει με έναν πρόχειρο υπολογισμό πως για τετραμηνιαία κατανάλωση 2.000 κιλοβατωρών, που είναι η μέση οικιακή κατανάλωση, το κάθε νοικοκυριό, από 18,6 ευρώ που πληρώνει σήμερα, θα κληθεί να πληρώσει 54,6 ευρώ για την ίδια κατανάλωση. Αύξηση, δηλαδή 36 ευρώ, το τετράμηνο χωρίς καμία αύξηση στην κατανάλωση.newsit.gr

Σχόλια