Κίνα: Εγκατέλειψαν βρέφος στον υπόνομο


Πυροσβέστες στην ανατολική Κίνα διέσωσαν ένα νεογέννητο αγόρι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε έναν υπόνομο, ακριβώς κάτω από μία τουαλέτα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Η υπόθεση προκάλεσε την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το φαινόμενο εγκατάλειψης βρεφών, κυρίως νεογέννητων, αναφέρεται συχνά στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.




Τις περισσότερες φορές τα βρέφη εγκαταλείπουν νεαρές μητέρες που δεν γνωρίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι είναι έγκυες δεδομένου ότι η κινεζική κοινωνία θεωρεί σχεδόν ανεπιθύμητο ένα νεογέννητο κορίτσι, ενώ επιπλέον στην χώρα ισχύουν αυστηροί κανόνες οικογενειακού προγραμματισμού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το βρέφος βρέθηκε το Σάββατο μέσα σε υπόνομο πολυκατοικίας στην Ξινουά, στην πλούσια παραθαλάσσια επαρχία Ζετζιάνγκ, ύστερα από καταγγελίες των ενοίκων ότι άκουσαν κλάμα μωρού, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση αργά χθες το βράδυ.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να αποσπάσουν τον αγωγό και να τον μεταφέρουν σε γειτονικό νοσοκομείο όπου οι γιατροί τον έκοψαν προσεκτικά ώστε να μπορέσουν να απελευθερώσουν το βρέφος που είχε εγκλωβιστεί, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Το βρέφος νοσηλεύεται και η αστυνομία αναζητεί τους γονείς του, πρόσθεσε η ίδια πηγή όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η υπόθεση συζητήθηκε πολύ στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Sina Weibo - που μοιάζει με το Twitter - εξαιτίας της φύσης των πλάνων με εκκλήσεις των χρηστών του να τιμωρηθούν αυστηρά οι γονείς.

Ένας από τους χρήστες έγραψε χαρακτηριστικά: "Οι γονείς που το έκαναν αυτό έχουν πιο βρώμικες καρδιές από τον υπόνομο".




Σχόλια