Βιβλίο: Το «Άληστος – όταν γυρίσεις να χαμογελάς» παρουσιάζεται στην Αθήνα

Οι εκδόσεις «διαπολιτισμός» σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου και την Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, συνδιοργανώνουν εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Άληστος - Όταν γυρίσεις να χαμογελάς», του δημοσιογράφου Κώστα Μπουλμπασάκου.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00 στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Αθήνα.



Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος - συγγραφέας Μάριος Μιχαηλίδης και ο τ. Διευθυντής Αρσακείου Πατρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς.

Το «Άληστος - Όταν γυρίσεις να χαμογελάς» είναι η ιστορία μιας πολύτεκνης κυπριακής οικογένειας που αρχίζει το 1957 και τελειώνει το 2004 την ημέρα δημοψηφίσματος του Σχεδίου Ανάν. Ο συγγραφέας βάζει αμέσως τον αναγνώστη στο κλίμα μιας άλλης εποχής, κι ενός άλλου τόπου, όπου οι άνθρωποι δεν μετρούσαν το χρόνο με το ημερολόγιο, αλλά με τα ιστορικά γεγονότα που προκαλούν καταλυτικές ανατροπές στη ζωής τους. Είναι η Κύπρος με τα μάτια ενός Ελλαδίτη, που αγάπησε το νησί και τους ανθρώπους του, για την ομορφιά τους, τα πάθη τους και την παλικαριά τους. Ο συγγραφέας δεν προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία, αλλά να υπενθυμίσει σε όλους μας μια εποχή που έχει σημαδέψει τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας και ότι, τίποτα δεν έχει τελειώσει… Όσο υπάρχει το μισό, υπάρχει ελπίδα κάποτε να ανακτηθεί και το άλλο του μισό.




Σχόλια