Αποκεφάλισαν στρατιώτη στο Λονδίνο


Συναγερμός στο Λονδίνο από πιθανή τρομοκρατική ενέργεια. Ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο δρόμο, από δύο δράστες οι οποίοι αργότερα πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς.

Νεκρός στη μέση του δρόμου έπεσε ένας στρατιώτης, όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, στο προάστιο Γούλουιτς του νοτιοδυτικού Λονδίνου, με τις αρχές να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο στρατιώτης αποκεφαλίστηκε μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών, ενώ αστυνομικοί πυροβόλησαν τους δυο δράστες, οι οποίοι νοσηλεύονται και μάλιστα ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε: «Oι δύο αυτοί άνδρες ήταν τρελοί… εξαγριωμένοι». Το πρακτορείο Associated Press επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Tο ΒΒC μεταδίδει ότι οι αστυνομικοί «πιστεύουν ότι κατά την επίθεση οι δράστες φώναζαν στα αραβικά 'Ο Θεός είναι Μεγάλος'».

 Το βρετανικό δίκτυο ανέφερε ακόμη ότι σύμφωνα με τον ανταποκριτή του, η αστυνομία απομάκρυνε από το σημείο πλήθος όπλων, μεταξύ άλλων μαχαίρια και τουλάχιστον ένα πυροβόλο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δράστες φέρονται να προσπάθησαν να καταγράψουν σε βίντεο την επίθεση.


Σχόλια