Ξεκινούν έλεγχοι σε πιστωτικές και δάνεια














Με ελέγχους σε πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να πατάξει τη φοροδιαφυγή, κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες. 


Μετά από εισήγηση της Τρόικας το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να «φακελώσουν» ύποπτους για φοροδιαφυγή πελάτες τραπεζών, με βάση το ύψος των στεγαστικών και καταναλωτικών τους δανείων, το ποσό της τοκοχρεολυτικής δόσης και την πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου. 

 Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι με αυτή τη διαδικασία θα καταγραφούν επακριβώς το ύψος των δανείων και των αγορών με πιστωτικές κάρτες με στόχο να γίνει σύγκριση με τα δηλωμένα εισοδήματα. 

 Πέρα από τα στοιχεία των τραπεζών, το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα «πλέγμα αντικειμενικών κριτηρίων», όπως το είδος, η έδρα και ο χρόνος άσκησης του επαγγέλματος, η οικογενειακή κατάσταση, η ρευστότητα και η οικονομική θέση του φορολογούμενου, καθώς και στοιχεία από δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις (πολεοδομίες, υποθηκοφυλακεία, λογαριασμούς ΔΕΚΟ κ.α.). 



lifo.gr

Σχόλια