Ερευνάται ενδεχόμενο σχέδιο δολοφονίας Βαρθολομαίου




Πληροφορίες που αφορούν σε συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξετάζει εισαγγελέας της Άγκυρας, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. Πλέον οι Αρχές αναζητούν έναν νέο ύποπτο με την ονομασία "Αρχηγός" που φέρεται ότι ανήκει στον χώρο των Εθνικιστών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν πρόκειται για τον ιθύνοντα νου της κίνησης που σχεδιαζόταν.



Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, η έρευνα άρχισε μετά από επιστολή που εστάλη από την επαρχία Καϊσέρι τον Μάρτιο και στην οποία αναφερόταν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα γίνει στόχος δολοφονίας στις 29 Μαΐου όταν και θα συμπληρωθούν 560 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινούπολης.



Οι Αρχές κρατούν ένα άτομο το οποίο ήδη εξετάζεται, ωστόσο αρνήθηκε τα πάντα και δεν προέκυψαν στοιχεία ότι εμπλέκεται, αν και σημειώνεται ότι είναι αναμεμειγμένο σε υποθέσεις εκφοβισμού υπηκόων που διατηρούσαν τουριστικά καταστήματα στην περιοχή της Καπαδοκίας.



Επιπλέον, για ένα ακόμη άτομο που σύμφωνα με την επιστολή θα εκτελούσε αυτό το σχέδιο δεν βρέθηκαν στοιχεία, οπότε οι Αρχές παρέπεμψαν την υπόθεση στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Άγκυρας. Με την σειρά της, η αντιτρομοκρατική προώθησε την υπόθεση στην Εισαγγελία της Άγκυρας που αποφάσισε να διεξάγει έρευνα για την υπόθεση.




megatv.com

Σχόλια