Γαλλία: Σκότωσε τα παιδιά του γιατί του είχαν απαγορεύσει να τα βλέπει

 
Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία το στυγερό έγκλημα ενός 48χρονου. Τα δυο του παιδιά, ηλικίας 5 και 10 ετών, βρέθηκαν στραγγαλισμένα στο διαμέρισμα του πατέρα τους στην πόλη Λιόν. Ο πα-τέρας των ανηλίκων ομολόγησε το φριακιαστικό έγκλημα, υποστηρίζοντας πως το έκανε το Σάββατο.



«Παραδέχτηκε ότι είναι ο δράστης. Ανέφερε τα γεγονότα, όμως δεν ήταν σαφής για το κίνητρο», σημειώνεται σε ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών.


Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται δικαστική πηγή, η τραγωδία ενδεχομένως να συνδέεται με το χωρισμό του με τη σύζυγό του και το γεγονός ότι είχαν περιοριστεί τα δικαιώματά του να βλέπει τα παιδιά του μετά από ένα βίαιο επεισόδιο που είχαν μεταξύ τους το 2010.


Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν η πρώτη φορά που επιτράπηκε στον πατέρα να δει τα παιδιά μόνα τους, χωρίς την παρουσία τρίτου ατόμου.


Το 5χρονο κοριτσάκι και ο 10χρονος αδελφός του βρέθηκαν από αστυνομικούς το απόγευμα του Σαββάτου, νεκρά μέσα στο διαμέρισμα, σε ένα προάστιο της Λιόν.


Νωρίτερα, η μητέρα τους, πηγαίνοντας να τα παραλάβει, διασταυρώθηκε με τον πρώην συζύγο της που έβγαινε από το σπίτι και είδε ότι τα ρούχα του ήταν ματωμένα. Όπως ανέφεραν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας με πατίνια.


Η μητέρα ειδοποίησε την αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη αργά το βράδυ στη Λιόν.




protothema.gr

Σχόλια