Ξεπερνά τα όρια η Χρυσή : Οπαδό του Χίτλερ παρουσιάζει τον Γρηγόρη Λαμπράκη - Χυδαία επίθεση σε Στάη



  
Στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος αναρτήθηκε σήμερα προκλητικό κείμενο, με το οποίο επιχειρείται να εμφανιστεί ο -δολοφονηθείς από ακροδεξιούς παρακρατικούς βουλευτής της ΕΔΑ- Γρηγόρης Λαμπράκης ως... οπαδός του Χίτλερ (!), ενώ εξίσου χυδαία ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή εναντίον της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, επειδή άσκησε κριτική στο ακροδεξιό κόμμα.
Στον ιστότοπο xryshaugh.com, η Χρυσή Αυγή έχει ανεβάσει μια παλιά φωτογραφία από τους Βαλκανικούς Αγώνες στην οποία φέρεται ο Γρηγόρης Λαμπράκης να έχει υψωμένο το δεξί χέρι σε χαιρετισμό που παραπέμπει στον αντίστοιχο του Χιτλερικού καθεστώτος.

Οι προκλήσεις μάλιστα του ακροδεξιού κόμματος δεν σταματούν εδώ, καθώς στη συνέχεια του δημοσιεύματος υπάρχουν δύο φωτογραφίες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι είναι ιδιόχειρα σημειώματα του Γρήγορη Λαμπράκη, με το πρώτο να δίνει την ακριβή ημερομηνία των αγώνων όπου έλαβε μέρος, ενώ το δεύτερο όπως υποστηρίζουν είναι μια επιστολή του δολοφονηθέντα βουλευτή το 1936 σε Ελληνίδα φίλη του, στην οποία της περιγράφει την κατ
άσταση στη Γερμανία και εν τέλει κλείνει το γράμμα με τον χαιρετισμό «Heil Hitler».

Η Χρυσή Αυγή κλείνει το νέο παραλήρημά της αφήνοντας υπόνοιες και για τον κ. Γλέζο και τον κ. Θεοδωράκη, ενώ στο τέλος δεν διστάζει να μιλήσει απαξιωτικά και ειρωνικά για τον Γρηγόρη Λαμπράκη λέγοντας: «Αν ζούσε σήμερα ο Γρηγόρης Λαμπράκης, και έπραττε όσα δείχνει το υλικό που παραθέτουμε, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, θα είχε σοβαρό πρόβλημα και για τον «φασιστικό» χαιρετισμό και για το σύνθημα Heil Hitler...».









Το παραλήρημα της Χρυσής Αυγής δεν περιορίστηκε στην προσπάθεια να αμαυρωθεί η μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Στην ιστοσελίδα του κόμματος αναρτήθηκε επίσης ένας λίβελος εναντίον της Έλλης Στάη, με αφορμή το γεγονός ότι η γνωστή δημοσιογράφος... τόλμησε, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, την περασμένη Δευτέρα, να επικρίνει τη «νεοναζιστική ακροδεξιά».

Η Έλλη Στάη, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για την ιταμή και προκλητική επίθεση -με προσωπικούς χαρακτηρισμούς- που δέχθηκε από το ακροδεξιό κόμμα.

Μέσω ανάρτησης στο facebook, η γνωστή δημοσιογράφος εξηγεί για ποιο λόγο αποφάσισε να απαντήσει στον λίβελο της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι «η σιωπή, ενίοτε, δείχνει αδιαφορία, απαξίωση, ενδεχομένως και φόβο. Επειδή, όμως, στους καιρούς που ζούμε, ούτε η κοινωνία μας ούτε η Δημοκρατία μας αντέχουν το παραμικρό ίχνος αδιαφορίας -πολύ περισσότερο, δε, φόβου- ουδείς δικαιούται να σιωπά πλέον. Και, κυρίως, να σιωπά μπροστά στην ύπουλη, διαβρωτική και απειλητική αφύπνιση του αυγού του φιδιού”...

Η Έλλη Στάη επισημαίνει ότι απέδωσε—και θα το ξανακάνει—στη Χρυσή Αυγή τον χαρακτηρισμό “νεοναζιστική δεξιά” επειδή αυτή είναι η “ιδεολογική ταυτότητα που ουκ ολίγα στελέχη της έχουν υιοθετήσει και υμνήσει σε ενυπόγραφα κείμενά τους”.

Και υπογραμμίζει, ότι η ίδια δεν δέχεται «μαθήματα δημοκρατίας» απ' όσους «κατακρεουργούν κάθε δημοκρατική αξία σε καθημερινή βάση». Καυτηριάζοντας μάλιστα το «ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά της ίδιας της γυναικείας υπόστασης», προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της Χρυσής Αυγής, επειδή πιστεύει βαθιά “στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη λειτουργία του νόμου”.


Απόσπασμα από την χονδροειδή ανάρτηση της Χρυσής Αυγής για την Έλλη Στάη στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής :

«Το βράδυ της Δευτέρας το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη, για μια ακόμη φορά ξεχείλισε από τον βόθρο της παραπληροφόρησης και της εμπάθειας. Η μπεμπεκίζουσα (παρότι κοντεύει τα 60) Στάη με απέριττο θράσος και αναίδεια «ανέλυε» την… απρεπή συμπεριφορά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, μιλούσε για “νεοναζιστική” ακροδεξιά και φυσικά σε μια αποθέωση της «δημοκρατικής υποκρισίας», δεν κάλεσε (ως συνήθως) κάποιον εκπρόσωπό μας, για το αυτονόητο, να ακουστεί δηλαδή και η άποψή μας. Αντιθέτως, κάλεσε και «ενισχύσεις», προκειμένου να διοχετευθεί ακόμη περισσότερο μίσος και χολή εναντίον όχι μόνο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αλλά και εις βάρος του παραπάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες που, αποδεδειγμένα, εμπιστεύονται, στηρίζουν και ενισχύουν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Οι ενισχύσεις, λοιπόν, ήρθαν στο πρόσωπο της δημοσιογράφου Μαριάννας Πυργιώτη (άλλη και αυτή…).

Κατακρεουργώντας κάθε έννοια πλουραλισμού οι δυο κυράτσες έκαναν ανταλλαγή υποτιμητικών και υβριστικών σχολίων για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Σχόλια που δεν έκαναν ποτέ για την κωλοτούμπα του Σαμαρά, την συσσώρευση κλεφτών και απατεώνων στο ΠΑΣΟΚ, την αλλοπρόσαλλη στάση των κομμάτων της αριστεράς.

«Κότες», όχι μόνο οι εν λόγω κυρίες αλλά όλο το υπαλληλικό δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ, το οποίο ξέρει να απεργεί μόνο για τα συντεχνιακά του δικαιώματα και όχι να παρουσιάζει όλες τις απόψεις. Η σταφιδιασμένη Στάη, αλλά και τα υπόλοιπα καθεστωτικά φερέφωνα της κρατικής τηλεόρασης, θα έπρεπε αν δεν σέβονται τον εαυτό τους και την (υποτιθέμενη) υπόληψή τους να σεβαστούν τουλάχιστον τους Ελληνες φορολογούμενους οι οποίοι πληρώνουν από το υστέρημά τους για να έχουν αντικειμενική και ισότιμη πληροφόρηση και όχι ένα δίκτυο προπαγάνδας εναντίον ενός και μόνο κόμματος».





Με πληροφορίες απο ethnos.gr/iefimerida.gr

Σχόλια