Γαλάζιες σημαίες: Δεύτερη στον κόσμο η ΕλλάδαΤη δεύτερη θέση κατέλαβε και πάλι η Ελλάδα, ανάμεσα σε 49 χώρες του πλανήτη, μέσω του προγράμματος "Γαλάζιες Σημαίες" για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η χώρα μας διακρίνεται.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζιες Σημαίες" στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με "Γαλάζια Σημαία" για το 2013.

Με 393 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.103 ακτές και 626 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Οι δήμοι της χώρας μας με τις περισσότερες "Γαλάζιες Σημαίες" για φέτος είναι της Κέρκυρας και του Αγ. Νικολάου Κρήτης, με 35 και 23 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα.
Στους νομούς, "πρωταθλητές" είναι οι νομοί Λασιθίου, με 36 βραβευμένες ακτές, Κέρκυρας και Χαλκιδικής, με 35 η καθεμιά, και των Δωδεκανήσων με 25.

Σχόλια