Μαγειρέματα: κρέπες με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα








Ένα πιάτο που μπορείτε να το προσφέρετε είτε ως ορεκτικό μόνο του, είτε ως κυρίως πιάτο μαζί με μια χορταστική πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί.








Υλικά


Για τη ζύμη
1 ποτήρι νερού αλεύρι
1 ποτήρι νερού γάλα
1 αβγό
Aλάτι
Zάχαρη


Για τη γέμιση
30γρ. βούτυρο
1 κ.σ. αλεύρι 
250ml γάλα 
100γρ τυρί παρμεζάνα
Κρέμα γάλακτος
Κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου ψιλοκομμένα
Μανιτάρια ψιλοκομμένα
Πιπέρι


Εκτέλεση
1. Χτυπάτε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ. Ψήνετε τις κρέπες σε δυνατή φωτιά.
2. Ανακατεύετε σε μια μικρή κατσαρόλα το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση.
3. Προσθέτετε την παρμεζάνα, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.
4. Βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση στην κάθε κρέπα και την τυλίγετε προσεχτικά.
5. Τοποθετείτε τις κρέπες σε ένα μικρό ταψάκι, ρίχνετε πιπέρι και προαιρετικά λίγη γραβιέρα από πάνω και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο.




Queen.gr

Σχόλια