Καιρός



Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες και θα εκδηλωθούν τοπικές λασποβροχές στα ηπειρωτικά, περιμένουμε σήμερα Τρίτη (28/5).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα νότια πελάγη σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Κρητικό τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από τις ίδιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και στα νότια θυελλώδεις.

Αραιές νεφώσεις με σκόνη από την Αφρική και μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς έως μέτριους.

Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές λασποβροχές το απόγευμα, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.




Σχόλια