Ένταση μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών στην Πάτρα - Τέσσερις συλλήψεις

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στην Πάτρα. Ομάδα αντιεξουσιαστών εντόπισε και προσπάθησε να επιτεθεί σε δυνάμεις της αστυνομίας από την Αθήνα που είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο της πόλης. Ακολούθησε ένταση. Νωρίτερα, είχαν γίνει τέσσερις συλλήψεις αντιεξουσιαστών, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων επιχείρησαν να επιτεθούν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση. Ένταση επικράτησε και στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που προηγήθηκε.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το patrastimes.gr, ένταση επικράτησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 02:30, όταν ομάδα περίπου 30-40 ατόμων που ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο ενημερώθηκε πως στο ξενοδοχείο Αστήρ είχαν καταλύσει δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα και προσπάθησαν να επιτεθούν.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις της Πάτρας και τελικά οι αντιεξουσιαστές απωθήθηκαν.

Κάποιοι κρύφτηκαν σε πολυκατοικίες της περιοχής, ενώ ακολούθησαν έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε αρκετά σημεία. Έγιναν τουλάχιστον 40 προσαγωγές, σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά τοπικά μέσα.

Εν τω μεταξύ, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές τεσσάρων ατόμων που είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα, μετά από καταδίωξη. Σύμφωνα με το patrastimes.gr οι νεαροί έφεραν μαζί τους ρόπαλα και άλλα αντικείμενα και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι τέσσερις ανήκαν σε ομάδα που επέβαινε σε περίπου 10 μοτοσικλέτες και η οποία κατευθυνόταν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία είχαν αποκλείσει άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Δυνάμεις της αστυνομίας καταδίωξαν τους μοτοσικλετιστές, με αποτέλεσμα να συλλάβουν τους τέσσερις εξ αυτών.

Την ίδια ώρα, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση με ομιλητές τους βουλευτές Μιχ. Αρβανίτη και Χρ. Παππά.

Η ατμόσφαιρα γύρω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή ήταν από νωρίς το απόγευμα ηλεκτρισμένη, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία.

Την ώρα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό». Το συλλαλητήριο ξεκίνησε και κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου.

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου κι ενώ στην πλατεία παρέμεναν διαδηλωτές, κάποια άτομα πέρασαν από το σημείο και τους προκάλεσαν, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μικροσυμπλοκή.

Στο μεταξύ επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν λίγο μετά τα 9 το βράδυ δυο λιμενικοί στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Οι λιμενικοί, επέβαιναν σε δίκυκλο και φορούσαν πολιτικά. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες που τους χτύπησαν να τους πέρασαν για αστυνομικούς.

 

Σχόλια