Ιταλία: Έξι χρόνια φυλάκιση ζητά η εισαγγελία για το «Ρούμπι-Γκέιτ»




Ποινή φυλάκισης έξι ετών και ισόβιο αποκλεισμό από κάθε δημόσιο αξίωμα ζήτησε η εισαγγελία του Μιλάνου για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση «Ρούμπι-γκέιτ».


Ο Καβαλιέρε κατηγορείται πως είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με την χορεύτρια Καρίμα Ελ Μαρούγκ, γνωστή ως Ρούμπι, ενόσω αυτή ήταν ανήλικη. Η φερόμενη σχέση μεταξύ του Μπερλουσκόνι και της Ελ Μαρούγκ έλαβε χώρα στο πλαίσιο των περίφημων πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα», που φιλοξενούσε ο πρώην ιταλός ηγέτης στην πολυτελή κατοικία του στα περίχωρα του Μιλάνου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρούμπι είχε σεξουαλική σχέση με τον κατηγορούμενο [Μπερλουσκόνι] και πως είχε οφέλη ως αντάλλαγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά την Δευτέρα ενώπιον του δικαστηρίου η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι.

Σύμφωνα με την Μποκασίνι, η Ελ Μαρούγκ έλαβε περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Από την πλευρά της, η Ρούμπι έχει αρνηθεί πως είχε ουδέποτε σχέση με τον 76χρονο Μπερλουσκόνι ή πως εκπορνευόταν, ενώ ο Καβαλιέρε έχει κατηγορήσει μέρος του δικαστικού σώματος πως «επιθυμεί την εξόντωσή του».








skai.gr

Σχόλια