"Θα μιλήσω για όλα"Διακόπηκε για την Τρίτη η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου και των άλλων 18 κατηγορουμένων, για την υπόθεση ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος από μίζες στα εξοπλιστικά, προκειμένου η Εδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποφανθεί για τις ενστάσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Οι εισαγγελείς της έδρας πρότειναν να απορριφθούν οι 7 από τις 8 ενστάσεις και να γίνει δεκτή μόνο μια που υπέβαλλε ο φερόμενος ιδιοκτήτης της off shore "Nobilis" Νίκος Γεωργουλάκης. 

Όπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας κ. Γεωργία Αδηλίνη, αναφερόμενη στο σχόλιο των δικηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου για περιρρέουσα ατμόσφαιρα που οδήγησε στο εδώλιο τους κατηγορούμενους, «το δικαστήριο και οι εισαγγελείς δεν αναζητούν εξιλαστήρια θύματα και ούτε θα επιτρέψουν παράπλευρες απώλειες. Σκοπός μας είναι η εξασφάλιση δίκαιης δίκης για τους κατηγορουμένους».


Ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι «το δικαστήριο και ο εισαγγελέας έχουν κλειστά τα αφτιά τους με μόνη υποχρέωση την αναζήτηση οχι μόνο των στοιχείων ενοχής αλλά και αθωότητας των κατηγορουμένων».


Από τη διαδικασία απουσιάζουν δώδεκα κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και η Βίκυ Σταμάτη για λόγους υγείας, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Έχει διατυπωθεί αίτημα από τις φυλακές προκειμένου να μεταφερθεί για εξετάσεις αύριο στα εξωτερικά ιατρεία τοy Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς".

Στο μεταξύ,
αιχμές για τους πολιτικούς που τον διαδέχθηκαν στο υπουργείο Άμυνας άφησε σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, στο διάλειμμα της δίκης του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, εκδήλωσε την πρόθεσή του να μιλήσει «για όλα».

Όπως ανέφερε: «Εδώ πρέπει να έρθουν όλοι. Να υπάρξει έλεγχος, εξεταστική επιτροπή για το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και των υπουργών που ήταν μετά υπουργοί μέχρι τέλους. Δεν θέλουν να ανοίξουν το θέμα. Το σκάνδαλο που υπάρχει στη Βουλή ποιο είναι; Έφεραν μία συγκεκριμένη σύμβαση. Η σύμβαση για τον Σκαραμαγκά όπου η ελληνική κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ συμφωνούν και αναθέτουν το συγκεκριμένο έργο στα ναυπηγεία, σε συμπαραγωγή με τους Γερμανούς. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Εδώ και πολύ καιρό κάνουν όλοι γύρω- γύρω και ψάχνουν είτε δίωξη για δωροδοκία δικιά μου είτε για ξέπλυμα είτε ξέρω γω τι. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη συνέχειας της σύμβασης που ακυρώθηκε στην πράξη. Αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα. Η μεγαλύτερη ζημία του ελληνικού δημοσίου είναι αυτό. Ποιοι είναι υπόλογοι, γιατί αυτό το πράγμα δεν έγινε; Αυτοί που δεν ήθελαν να ανοίξει το θέμα πριν από τόσο καιρό στη Βουλή. Δυστυχώς όμως τώρα θα ανοίξουν όλα γιατί μόνο η αλήθεια βοηθάει σε αυτή την κατάσταση».Σχόλια