Γυαλιά καρφιά το καφενείο που γυρίστηκε ντοκιμαντέρ της Χρυσής Αυγής



«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, πως όποιος φιλοξενεί, ανέχεται και συνεργάζεται με τέτοιου τύπου καθάρματα, να είναι έτοιμος για το κόστος των επιλογών του». Σαφέστατη η προειδοποίηση των αντιεξουσιαστών, σαφέστατη και η αναφορά τους στη Χρυσή Αυγή.


Αυτή τη φορά στόχος της απειλής τους ήταν το καφενείο στην οδό Πιπίνου, που αποτέλεσε το ...ντεκόρ για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ της Χρυσής Αυγής για λογαριασμό του βρετανικού δικτύου Channel 4.

Εσπασαν την πρόσοψη του καφενείου και ενημέρωσαν ως εξής: «Στις 16/05 ομάδα συντρόφων έσπασε την πρόσοψη καφενείου... ως ελάχιστη πράξη επίθεσης και αλληλεγγύης», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο σχετικό ντοκιμαντέρ εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α' Αθηνών Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να προτείνει ...μετατροπή των μεταναστών σε σαπούνια και λαμπατέρ.

Ακόμη και οι ίδιοι οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ που πέρασαν ένα μήνα σε οργάνωση της Χ.Α. και κατέγραψαν τις απόψεις και τις δράσεις της, δήλωσαν τότε σοκαρισμένοι.

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Κωνσταντίνος Γεωργούσης δήλωσε στο Channel4: «Ήμουν τρομοκρατημένος από το γεγονός ότι αυτοί οι χρυσαυγίτες ήταν περήφανοι να εκφράσουν τις ακραίες ιδέες τους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ανοιχτά στο κοινό. Σοκαρίστηκα από την εχθρότητά τους και από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι μετανάστες στις αθηναϊκές πλατείες».




Σχόλια