Με επιστράτευση των καθηγητών απαντά η Κυβέρνηση στην απόφαση της ΟΛΜΕΑκαριαία ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στην εξαγγελία της απεργίας της ΟΛΜΕ μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετέβη το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ νωρίτερα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να επιστρατεύσει τους καθηγητές μόλις επιδοθεί στο υπουργείο Παιδείας η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων.


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει στα μέλη της απεργία τις πρώτες 6 ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (24ωρη στις 17 Μαΐου και πενθήμερη 20 με 24 του μήνα, με προοπτική επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων). Την απόφαση αυτή θα κληθούν να επικυρώσουν την Τετάρτη 15 Μαΐου οι πρόεδροι όλων των ΕΛΜΕ της χώρας.


Ως προϋπόθεση ωστόσο η ηγεσία της ΟΛΜΕ θέτει οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ να μεταφέρουν στη γενική συνέλευσή τους αποφάσεις από τα μέλη τους στις οποίες να έχει υπάρξει απαρτία (δηλαδή να μην είναι απλές αποφάσεις του ΔΣ της κάθε ΕΛΜΕ, αλλά αποφάσεις γενικής συνέλευσης των μελών της με παρόντα τουλάχιστον το 30% των μελών της).


«Δεν θέλουμε αυτή να είναι μια απεργία συνδικαλιστών, αλλά μια απεργία που να τη στηρίξει και να τη θέλει ο κλάδος» δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας.


«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες της και να πάρει πίσω την απόφασή της» είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Πρόσθεσε ότι ο κλάδος των καθηγητών δεν επιθυμεί μια απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, κάτι που έχει δεκαετίες να συμβεί, αλλά οι καθηγητές αναγκάζονται τελικά να απεργήσουν από την «ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση».


«Αν επιστρατεύσουν κι εμάς δεν θα υπάρχει κανείς που να μην τον έχουν επιστρατεύσει» συμπλήρωσε ο κ. Παπαχρήστος. Και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση επιστρατεύει όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του.


Η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας


«Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την ομαλότητα και θα εξαλείψει τις απειλές που προκαλούν μόνο αγωνία στους υποψηφίους. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα λεπτό παραπάνω αγωνίας» δηλώνουν στο «Βήμα» πηγές του υπουργείου Παιδείας.


«Μετά τις απειλές του ΔΣ της ΟΛΜΕ τη Μεγάλη Τρίτη, ο υπουργός Παιδείας τους κάλεσε σε διάλογο» αναφέρουν. «Το αποτέλεσμα του διαλόγου την Τετάρτη του Πάσχα, με ευθύνη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ήταν η όξυνση των απειλών και η παράταση της αγωνίας, με κορύφωση τη σημερινή προκήρυξη 24ωρης απεργίας την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τις απειλές για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων» δηλώνουν.


«Ο διάλογος που κάποιοι επικαλούνται το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρατείνει την αγωνία των μαθητών» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

tovima.grΣχόλια