Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ανακοίνωσε ο Ν. Νικολόπουλος



«Στηριζόμαστε στην παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και βρισκόμαστε εκεί που ήταν η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις εκλογές», τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος παρουσιάζοντας, σήμερα Πέμπτη το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος».


Ο ανεξάρτητος βουλευτής σημείωσε πως «οι Χριστιανοδημοκράτες δημιουργούν την νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, γιατί πιστεύουν ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δεν είναι μνημονικοί» και επεσήμανε ότι στον νοητό άξονα των ιδεολογικών προσδιορισμών, οι Χριστιανοδημοκράτες δεν τοποθετούνται πιο δεξιά ή πιο αριστερά από την Νέα Δημοκρατία, αλλά ακριβώς στη θέση που βρισκόταν η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις πρόσφατες εκλογές.


Στο καταστατικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, όπως σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, περιλαμβάνονται αυτούσιες οι αρχές και οι αξίες που διατύπωσε τον Μάιο του 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες θεωρούν πολύτιμη παρακαταθήκη, για να συμπληρώσει πως «αυτή η παρακαταθήκη δυστυχώς ξεχάστηκε από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ».


Ο κ. Νικολόπουλος -ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής - τόνισε πως οι Χριστιανοδημοκράτες θεωρούν άμεση ανάγκη την παύση των υφεσιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και την αντικατάστασή τους από ένα πρόγραμμα-ασπίδα για τους ευάλωτους πολίτες και νέας ανάπτυξης για το σύνολο της χώρας.


Σε ερώτηση σχετικά με το ποιους «βλέπει» σε κοινή πορεία, ο κ. Νικολόπουλος απάντησε ότι «όποιοι συμφωνούμε ότι ο κοινός εχθρός είναι η τρόικα που πρέπει να φύγει το συντομότερο απ την πατρίδα, είμαστε μαζί. Στην παρούσα φάση δεν έχουμε χρόνο για να μιλήσουμε για τις πολιτικές μας και ιδεολογικές μας διαφορές».
Σε ό,τι αφορά την εκλογική στόχευση του κόμματος, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι, σε πρώτη φάση, είναι η αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές.




Με πληροφορίες απο ΑΜΠΕ

Σχόλια