Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο μετονομάστηκε σε «Γήπεδο Νίκος Γκάλης»



Τον κορυφαίο καλαθοσφαιριστή που αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα τίμησε η ομάδα που δοξάστηκε, ο Αρης, σε μια εκδήλωση που είχε απ' όλα: συγκίνηση, εκπλήξεις και αγάπη από το κοινό που τον λάτρεψε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.



Ένα γήπεδο που πλέον οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να μάθουν να το αποκαλούν διαφορετικά, καθώς η πολιτεία αποφάσισε να μετονομαστεί σε «Γήπεδο Νίκος Γκάλης», όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης -που υπήρξε και για χρόνια προπονητής του «Νικ».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή να κρεμάει τη φανέλα του η αγαπημένη του ομάδα ψηλά, στην οροφή. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, κανείς δεν μπορεί να διακριθεί μόνος του. Ευχαριστώ συμπαίκτες, προπονητές και τη διοίκηση του Άρη. Πιο πολύ από όλους μας έδωσε φτερά ο κόσμος μας» είπε ο Νίκος Γκάλης και συμπλήρωσε: «Τι να πω, πιο πολύ χάρηκε ο κόσμος, εύχομαι να μην ξέχασε κανείς τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε σε αυτό το γήπεδο».

«Τα παιδιά θα πρέπει να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Η Ελλάδα έχει ταλέντα, είναι κρίμα να χαθεί το μπάσκετ από την χώρα, πρέπει να αγαπάνε αυτό που κάνουν» υποστήριξε, ενώ για την κόρη του ανέφερε: «Θα τα δει και η κόρη μου, όσο μεγαλώνει θα καταλαβαίνει. Δεν βλέπω παλιούς αγώνες, γιατί συγκινούμαι. Βλέπω που και που όμως. Οι αγώνες είναι ατελείωτοι. Υπάρχουν τόσες ωραίες στιγμές! Καλύτερα αργά, παρά ποτέ. Ευχαριστώ όλους στην ομάδα, τον κόσμο που ήρθε».

Για τις προσωπικές του επιτυχίες ο κορυφαίος παίκτης που αγωνίστηκε στα ελληνικά παρκέ είπε: «Πίστευα στον εαυτό μου. Δεν ξέρεις όταν είσαι πιτσιρικάς τι θα γίνει. Ήξερα όμως το ταλέντο μου και την θέλησή μου».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν κορυφαία ονόματα του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, με πρώτους τους παλιούς συμπαίκτες του Νίκου Γκάλη στην εκπληκτική ομάδα του Άρη της δεκαετίας του '80.




iefimerida.gr

Σχόλια