Τούρκος σκότωσε το γιο του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος



Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν σε τουρκικό δικαστήριο για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ένας 17χρονος από τον πατέρα και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Η τουρκική κοινή γνώμη παρακολουθεί την εξέλιξη της δίκης που έχει μετατραπεί σε ορόσημο για την αποδοχή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αλλά και την παραδοχή της βίας που υφίστανται.

Οπως γράφει η Χουριέτ, ο πατέρας ομολόγησε ότι σκότωσε τον γιο του, αλλά αρνήθηκε ότι το έκανε λόγω των ερωτικών του προτιμήσεων, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ντιάρμπακιρ, στην ΝΑ Τουρκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 17χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια και μετά πυροβολήθηκε στο κεφάλι, πριν το σώμα του πεταχτεί στο πλάι του δρόμου, κοντά σε ένα νοσοκομείο. Ο πατέρας υποστήριξε ότι επρόκειτο για ατύχημα, καθώς το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος και ο ίδιος ήθελε απλώς να τον «θεραπεύσει».

Σύμφωνα με τον δράστη, ο γιος του είχε φύγει επί 10ήμερο και τον αναζητούσε. «Ηθελα να μιλήσουμε στο αυτοκίνητο. Τον ρώτησε ποιο είναι το πρόβλημά του. Αρχισε να με προσβάλει. Με άρπαξε από το λαιμό και με χτύπησε με γροθιά. Εγώ τον χτύπησα με τη λαβή του όπλου. Τότε ήταν που το όπλο εκπυρσοκρότησε», υποστήριξε στο δικαστήριο.

Προσπάθησε μάλιστα να απαλλάξει το θείο του θύματος και την μητέρα του από τις κατηγορίες της συμμετοχής στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του εγκλήματος.

Ο μικρότερος αδερφός του άτυχου νεαρού, ωστόσο, αποκάλυψε τις φρικτές λεπτομέρειες όσων προηγήθηκαν. «Ο θείος μου είπε "θα τον σκοτώσω εγώ και θα πάρεις πάνω το έγκλημα εσύ. Θα τον πετάξουμε στον δρόμο" αλλά εγώ αρνήθηκα. Το βράδυ ενώ τρώγαμε είπε στον πατέρα μου "θα του τινάξεις τα μυαλά στον αέρα σήμερα, αλλιώς θα τινάξω εγώ τα δικά σου μυαλά στον αέρα αύριο"», ανέφερε στο δικαστήριο.

Το ίδιο βράδυ, πατέρας και θείος συνέχισαν την αναζήτηση. Ο μικρός αδερφός πήρε τηλέφωνο έναν φίλο του θύματος, έμαθε που βρισκόταν και ειδοποίησε τον πατέρα του. «Ξύπνησα το πρωί όταν ήρθε η αστυνομία. Τα πατάκια του αυτοκινήτου μας τα είχε πλύνει κάποιος και στέγνωναν κρεμασμένα έξω», προσέθεσε.

Στην αίθουσα βρισκόταν και η μητέρα της οικογένειας, η οποία προσπάθησε να διακόψει την κατάθεση του μικρού γιου, φωνάζοντας ότι «δεν ξέρει τι λέει», ενώ αργότερα επιτέθηκε στους δημοσιογράφους. «Εάν ήταν ομοφυλόφιλος, θα τον είχα σκοτώσει εγώ με τα ίδια μου τα χέρια. Μας ατιμώσατε», φώναξε στους ρεπόρτερ που καλύπτουν τη δίκη.

Οι εισαγγελικές αρχές πρότειναν κατά την αρχή της εκδίκασης την θανατική ποινή και για τους τρεις. Η αναμενόμενη καταδίκη τους πρόκειται να δημιουργήσει ένα σημαντικό δεδικασμένο για τις πράξεις βίας κατά ατόμων με διαφορετικό ερωτικό προσανατολισμό.

Σχόλια