Βροχές, ισχυροί άνεμοι και σκόνη από την Αφρική


Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 8 μποφόρ. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας. Πρόσκαιρες μπόρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας. Πρόσκαιρες μπόρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια νησιά τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


Σχόλια