Σερίφης ο Μεϊμαράκης απέναντι στους "πιστολέρο" της Βουλής





Μετά τον σάλο που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες απο δηλώσεις  βουλευτών οι οποίοι κατήγγειλαν συναδέλφους τους για οπλοκατοχή, ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε εντολή στην αστυνομική φρουρά του Κοινοβουλίου να παρακρατείται το όπλο όποιου βουλευτή εντοπίζεται να οπλοφορεί και να του επιστρέφεται όταν αποχωρεί από το Κοινοβούλιο.

Έπειτα από εντολή Μεϊμαράκη, ενεργοποιήθηκε ένα μέτρο που δεν ευδοκίμησε στο παρελθόν. Μια μπλε κορδέλα έκλεισε την είσοδο στην ανατολική πύλη του Κοινοβουλίου, η οποία είναι γνωστή και ως «είσοδος των υπουργών», αναγκάζοντας τους εισερχομένους να μην παρακάμπτουν τη μαγνητική πύλη - τη μόνη ανενεργή έως τώρα - αλλά να περνούν από αυτήν ώστε να εντοπίζεται κάθε μεταλλικό αντικείμενο μεταξύ των οποίων και όπλα. 


Σύμφωνα με τις εντολές που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Βουλής στους φρουρούς της εισόδου, εφόσον ο εισερχόμενος στη Βουλή βουλευτής οπλοφορεί - κάτι που θα δείξει ο ανιχνευτής μετάλλων - τότε θα είναι υποχρεωμένος να αφήνει το όπλο του στους αστυνομικούς της εισόδου και να το παίρνει βγαίνοντας από το κτίριο .

Στο μεταξύ, στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των βουλευτών που δεν θα πειθαρχήσουν θα προβαίνει εφεξής η Βουλή.


Σχόλια