Η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση του Μάριου & τη μέθοδο στο "Τούνελ" - "Η ανακοίνωση εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ" απαντά η Α.Νικολούλη

 

Διευκρινήσεις σχετικά με τις αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.


Σύμφωνα με την αστυνομία:

• Η συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με τη συνεισφορά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας διενεργήθηκαν όλες οι αναγκαίες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες.
• Ως αποτέλεσμα, οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές, που αξιολόγησαν την πληρότητα και την πιστότητα των αστυνομικών ενεργειών καθώς και του υλικού και των στοιχείων της έρευνας, αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) έξι εκ των επτά δραστών, οι οποίοι συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επισημαίνεται επίσης ότι :

• Οι μέθοδοι, που χρησιμοποιήθηκαν από ιδιώτη μοριακό βιολόγο, για την εξερεύνηση του οχήματος της μητέρας του απαχθέντα, όπως προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, είναι γνωστές και εφαρμόζονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
• Ειδικότερα, η Δ.Ε.Ε εφαρμόζει μεθόδους επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες, διεθνώς αναγνωρισμένες και δικαστικά παραδεκτές. Διαθέτει σύγχρονα εργαστήρια και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εγνωσμένου κύρους με σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία.
• Ως Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία παρέχει ουσιαστική υποστήριξη και βοήθεια στο έργο όλων των Διωκτικών Αρχών της χώρας, με πολύ σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της διερεύνησης και εξιχνίασης εγκλημάτων. Συμμετέχει στις διεργασίες του Δικτύου Εγκληματολογικών Ινστιτούτων (ENFSI), ενώ έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2008 και διαπιστεύεται με το ISO / IEC 17025 και ISO / IEC 17020.
Απάντηση δίνει η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη απο την ηλεκτρονική σελίδα anikolouli.gr.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:


"Η ανακοίνωση που εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ…


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την αποκαλυπτική έρευνα του «Τούνελ» για την υπόθεση της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου που πάγωσε την κοινή γνώμη, εξέδωσε ανακοίνωση που στην ουσία δεν απαντά σε κανένα από τα καυτά ερωτήματα.

Σε αυτήν αναφέρεται πως οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από ιδιώτη μοριακό βιολόγο και προβλήθηκαν από την εκπομπή, είναι γνωστές και εφαρμόζονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Πουθενά όμως η ΕΛ.ΑΣ δεν αναφέρει εάν οι μέθοδοι της εφαρμόστηκαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του αίματος στο αυτοκίνητο του Μάριου.

Θα περίμενε κανείς, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να είχε ξεκινήσει ήδη Ε.Δ.Ε για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν ή όχι παραλείψεις στην υπόθεση αυτή, που έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη. Αντί αυτού η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί με την ανακοίνωση της να ισορροπήσει το αρνητικό κλίμα που προκλήθηκε με τις αποκαλύψεις.

Στην επίσημη έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων για την υπόθεση, δεν αναφέρεται πουθενά η ανεύρεση του αίματος του θύματος στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι απαγωγείς.

Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη και αναμένονται σύντομα εξελίξεις".
Σχόλια