Το ΦΕΚ της επιστράτευσης για τους εκπαιδευτικούς - Σε θέση μάχης οι καθηγητές
Απο τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαϊου θα τεθεί σε ισχύ η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών για τις πανελλήνιες εξετάσεις.Ο Αντώνης Σαμαράς υπέγραψε χθες το προεδρικό διάταγμα με το οποίο επιστρατεύεται το σύνολο των εκπαιδευτικών.
Μετά τη δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως αρχίζουν και οι διαδικασίες για την επίδοση των “φύλλων πορείας” στους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως προβλέπει το προεδρικό διάταγμα η πολιτική επιστράτευση του συνόλου των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου ενώ σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης “είναι επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012−2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωση τους”.


Στο μεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιούν το απόγευμα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Αττικής, προκειμένου να συγκροτήσουν κεντρική απεργιακή επιτροπή και να συντονίσουν τη δράση τους εν όψει της επίδοσης  των φύλλων πορείας.

Τη Δευτέρα οι καθηγητές πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΛΜΕ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ.

Επίσης, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάλεσε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17 Μαΐου, πανεργατική πανελλαδική απεργία «για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού».
Σχόλια