Τα 6 λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ



Αμερικανοί ειδικοί στο σεξ και στις σχέσεις λένε πως οι άντρες δεν είναι οι μόνοι που κάνουν λάθη στο σεξ, όπως αρέσκονται να πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, αλλά έχουν κι εκείνες το μερτικό τους στις εσφαλμένες αντιλήψεις και αντιδράσεις.

Να ποια είναι τα πιο συνηθισμένα:

1. Περιμένουν πάντα από τον άντρα να κάνει το πρώτο βήμα. Πολλές γυναίκες διστάζουν να εκδηλώσουν την ερωτική επιθυμία τους, για να μη θεωρηθούν πιεστικές ή «επιθετικές».

Ωστόσο, ο δρ Λες Πάροτ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Seattle Pacific και συγγραφέας πολλών βιβλίων για το σεξ, εκτιμά πως το να περιμένουν πάντα από τον άντρα το πρώτο βήμα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν στο σεξ.

«Οι περισσότεροι άντρες δυσφορούν όταν πρέπει πάντοτε αυτοί να αρχίζουν το ερωτικό παιχνίδι, διότι αισθάνονται ότι δημιουργεί δυσαρμονία στην ερωτική πλευρά της σχέσης τους», λέει. «Επιπλέον, από κάποια στιγμή και μετά αρχίζουν να νιώθουν πως δεν προσελκύουν ερωτικά τη σύντροφό τους».

Η λύση είναι απλή: Να κάνετε εσείς από καιρού εις καιρόν το πρώτο βήμα. Είναι πιθανό να ανακαλύψετε επίσης πως θα περάσει η ερωτική σας ζωή σε ένα νέο επίπεδο ικανοποίησης, κατά την ειδικό σε θέματα σεξουαλικότητας δρα Ρουθ Γουέστχαϊμερ, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και λέκτορα στα πανεπιστήμια Γέιλ και Πρίνστον.

2. Ανησυχούν για την εμφάνισή τους. Το να ανησυχεί μια γυναίκα για την εμφάνισή της στη διάρκεια του σεξ την εμποδίζει να το απολαύσει και έτσι καταστρέφει την ερωτική επαφή.

«Όταν κάνουμε σεξ, η μόνη μας έγνοια πρέπει να είναι η απόλαυση που αποκομίζουμε», λέει η δρ Γουέστχαϊμερ. Και ο δρ Πάροτ προσθέτει: «Οι άντρες θέλουν από τις συντρόφους τους να “αφήνονται” στο σεξουαλικό παιχνίδι, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί όταν εκείνες αγωνιούν για την εμφάνισή τους».

Από την πλευρά της, η δρ Έλεν Φίσερ, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, λέει πως ούτως ή άλλως οι άντρες δεν δίνουν σημασία στα μισά απ’ όσα απασχολούν τις γυναίκες.

«Οι άντρες είθισται να έλκονται από τις γυναίκες που είναι γεμάτες ζωντάνια, υγεία και νεανικότητα», λέει. «Είναι ένας εξελικτικός μηχανισμός που λειτουργεί υποσυνείδητα μεν, αλλά υπάρχει ακόμα. Αντί λοιπόν να ασχολείται μια γυναίκα με το σχήμα της μέσης και των γοφών της, προτιμότερο είναι να ασχοληθεί με την ενεργητικότητα, τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον της για τον σύντροφό της».

3. Νομίζουν ότι το σεξ είναι καθαρά σαρκικό για τους άντρες. «Το σεξ είναι εξίσου σημαντικό για τα δύο φύλα και οι γυναίκες δεν πρέπει να υποτιμούν τους άντρες πιστεύοντας ότι δεν περικλείει συναισθηματισμό γι’ αυτούς», λέει ηδρ Γουέστχαϊμερ.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει πως άντρες και γυναίκες απολαμβάνουν καλύτερα το σεξ στο πλαίσιο μιας στενής, μονογαμικής σχέσης, συνηγορεί ο δρ Πάροτ.

Και προσθέτει ότι, βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, «αυτοί που απολαμβάνουν περισσότερο και συχνότερα το σεξ είναι τα παντρεμένα ζευγάρια ή όσα συμβιώνουν – και αυτό λέει πολλά για τις ανεπάρκειες του περιστασιακού σεξ».

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν η δρ Φίσερ και οι συνεργάτες της, διαπίστωσαν πως το 50% των γυναικών και το 52% των ανδρών που κάνουν σεξ με περιστασιακούς ερωτικούς συντρόφους, κατά βάθος ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν μαζί τους μακροχρόνια σχέση – και το ένα τρίτο τελικά την αρχίζει.

Τί σημαίνει αυτό το εύρημα; «Ότι ποτέ δεν πρέπει μια γυναίκα να πιστεύει ότι οι άντρες δεν είναι ρομαντικοί», απαντά η δρ Φίσερ. «Συχνά είναι πολύ πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες».

4. Πιστεύουν ότι οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ. Μπορεί οι περισσότεροι έφηβοι και είναι έτοιμοι και πρόθυμοι σχεδόν κάθε φορά, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους άντρες, τονίζει η δρ Φίσερ.

«Μπορεί να σοκαριστούν οι γυναίκες, αλλά όπως εκείνες δεν είναι πάντοτε έτοιμες για σεξ, έτσι δεν είναι και εκείνοι. Και όπως εκείνες δεν αγαπούν λιγότερο τους άντρες τους επειδή δεν θέλουν όλη την ώρα να κάνουν σεξ, έτσι κι αυτοί δεν τις απορρίπτουν όταν δεν έχουν όρεξη για σεξ», λέει.

«Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η ανασφάλεια των γυναικών», προσθέτει.

5. Δεν λένε τι τους αρέσει. Οι περισσότερες γυναίκες δεν μιλούν ευθέως για το σεξ, για το τι τους αρέσει στη διάρκειά του και τι όχι, ακόμα κι όταν βρίσκονται πολλά χρόνια σε σχέση με τον ίδιο άντρα, κατά τον δρα Πάροτ. Ωστόσο, η τακτική αυτή τις εμποδίζει να έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση.

«Οι γυναίκες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά τις ερωτικές τους επαφές», συνηγορεί η δρ Γουέστχαϊμερ. «Αν η γυναίκα δεν απολαμβάνει όσα κάνει με τον άντρα, δεν μπορεί να έρθει σε οργασμό – και εκείνος δεν μπορεί να μαντεύει τι της αρέσει και τι όχι».

Τα καλά νέα, προσθέτει, είναι πως οι άντρες κατά κανόνα θέλουν πάρα πολύ να ικανοποιήσουν τη σύντροφό τους.

«Το κλειδί είναι να εκφράσουν όσα νιώθουν με τρόπο που δεν θα πληγώσει τον εγωισμό του άντρα – και εκείνος θα εκτιμήσει τα σχόλιά τους και πιθανότατα θα τα λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν», λέει η δρ Φίσερ.

6. Συγχύζονται όταν εκείνος προτείνει κάτι νέο. Όταν ένα ζευγάρι είναι καιρό μαζί, φυσικό είναι να θελήσει κάποια στιγμή ο άντρας να «τονώσει» λίγο τα πράγματα με κάτι νέο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την σύντροφό του: απλώς θέλει να βάλει λίγο «αλατοπίπερο» στο κρεβάτι.

«Μην παίρνετε προσωπικά κάθε αίτημα για μια νέα στάση στο σεξ», συνιστά ο δρ Πάροτ. «Ούτε να αισθάνεστε υποχρεωμένες να πείτε “ναι”. Αν σας προτείνει κάτι που αισθάνεστε ότι υπερβαίνει την ηθική σας, αρνηθείτε και εξηγήστε τους λόγους.

"Αν το αίτημά του απλώς σας αιφνιδιάσει και αρχικά σας προκαλέσει ενόχληση, προσπαθήστε να μην αντιδράσετε με υπερβολικό τρόπο. Πείτε απλώς ότι θέλετε λίγο χρόνο για να το σκεφθείτε".


tanea.gr

Σχόλια