Την Κυριακή το 33ο Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού


Tο 33ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού,  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου, στo πλαίσιo του διήμερου εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαβρύτων.Η πεζοπορία ξεκινά από τα Καλάβρυτα και μέσω μιας σπάνιας φυσικής ομορφιάς διαδρομής, καταλήγει στο σταθμό του ΟΣΕ στο Διακοπτό, είναι δε μέρος του Διεθνούς Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4, που ξεκινά από το Γιβραλτάρ και καταλήγει στην Κύπρο.


Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και η Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού δίνουν τη δυνατότητα σε όσους πεζοπόρους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πέρασμα του φαραγγιού, να μεταβούν με λεωφορεία στη Ζαχλωρού, προκειμένου από εκεί να περπατήσουν έως το τέλος της διαδρομής. Συγκεκριμένα, θα τεθούν στη διάθεση του κοινού τα εξής δρομολόγια:


Ώρα 08.15:


1η αναχώρηση από σταθμό Ο.Σ.Ε Διακοπτού με προορισμό τον σταθμό Ο.Σ.Ε Ζαχλωρούς -αποβίβαση επιβατών και επιστροφή λεωφορείων στο σταθμό Διακοπτού.


Ώρα 10.00:


2η αναχώρηση από σταθμό Ο.Σ.Ε Διακοπτού με προορισμό τον σταθμό Ο.Σ.Ε Ζαχλωρούς -αποβίβαση επιβατών και επιστροφή λεωφορείων στο σταθμό Διακοπτού.


Τιμή εισιτηρίου 3,50 ευρώ το άτομο.


Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, κα Όλγα Κοροσιέτη, τηλ. 26913 60700, καθημερινά από 08.00-14.30.


Στο τέλος της διαδρομής η υποδοχή των πεζοπόρων θα γίνει σε κλίμα γιορτής με μουσική, εκπλήξεις και προσφορά τοπικών εδεσμάτων και προϊόντων από επιχειρήσεις της περιοχής. 


Οι ενδιαφερόμενοι τοπικοί παραγωγοί που επιθυμούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους, μπορούν να το δηλώσουν στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. (Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, Ν.Πλαστήρα 19) και στα τηλ. 26910-28210 & 26910-68308, καθημερινά 9 π.μ. έως 4 μ.μ., ή στέλνοντας δήλωση ενδιαφέροντος στο e-mail dhkepaigialeias@gmail.com.


Σχόλια