Αγρίνιο: Αντιδράσεις για την προφυλάκιση του 17χρονου μητροκτόνου



Tην οργή των συγγενών έχει προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την προφυλάκιση του 17χρονου από τον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι τη μητέρα του όταν εκείνη του ζήτησε να κλείσει την τηλεόραση.

Στο άκουσμα της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, στενοί συγγενείς του 17χρονου ξέσπασαν σε φωνές. Έξω φρενών, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, ήταν τόσο ο πατέρας του, όσο και η αδελφή της δολοφονημένης δασκάλας, που φώναζαν για άδικη και καταστροφική για τον ανήλικο απόφαση, την στιγμή που για τους ίδιους χρήσει ψυχιατρικής παρακολούθησης και υποστήριξης από ειδικούς, σε ένα ψυχιατρικό κατάστημα και όχι εγκλεισμού σε φυλακές ανηλίκων.

Εκτός από την οργή των συγγενών του, η απόφαση έχει προκαλέσει πολλές απορίες και στην τοπική κοινωνία, σχετικά με την ορθότητά της αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον μαθητή, που πλέον είναι έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα.

Η απόφαση του Συμβουλίου ήρθε παρά την πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε και παραδόθηκε σε Ανακρίτρια και Εισαγγελέα και σύμφωνα με την οποία ο 17χρονος χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, όντας ψυχικά ασθενής.

Ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες ώστε η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου να αναθεωρηθεί.


Σχόλια