Αγρίνιο: Διαφωνία ανακρίτριας - εισαγγελέα για τον 17χρονο μητροκτόνο



Αιφνιδιαστική τροπή παίρνει η υπόθεση του 17χρονου μητροκτόνου από το Αγρίνιο, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας παρουσιάστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας Αγρινίου για να απολογηθεί. Η επιχείρηση μεταγωγής του 17χρονου απο και προς το Δικαστικό μέγαρο του Αγρινίου, έγινε με απόλυτη διακριτικότητα απο την Αστυνομία.


Οπως αναφέρει το agriniopress.gr υπήρξε διαφωνία μεταξύ Ανακρίτριας και Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών σχετικά με την τύχη του 17χρονου, αφού η μεν Ανακρίτρια αποφάσισε πως ο 17χρονος χρίζει ψυχιατρικής παρακολούθησης και αγωγής σε ειδικό ψυχιατρικό κατάστημα ενώ ο Εισαγγελέας έκρινε πως πρέπει να προφυλακιστεί.

Έτσι μετά την εμπλοκή αυτή, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα κρίνει εάν ο μαθητής θα οδηγηθεί σε ψυχιατρική κλινική ή στις φυλακές.

Στην Ανακρίτρια παραδόθηκε επίσης ψυχιατρική έκθεση, που είχε ζητηθεί απο τις δικαστκές αρχές και σύμφωνα με την οποία ο 17χρονος είναι ψυχικά ασθενής και έχει το ακαταλόγιστο. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η υπεράσπιση του νεαρού μητροκτόνου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 17χρονος πριν χρόνια είχε και πάλι εξεταστεί από ψυχολόγους, αλλά τότε δεν είχε προκύψει ότι η συμπεριφορά του μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο ή πως υπέβοσκε κάτι πιο επικίνδυνο.

Μέχρι να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο 17χρονος θα κρατείται στα κρατητήρια του Β' Αστυνομικού Τμήματος του Αγρινίου.


Σχόλια