Αίγιο: Πάνω από 150 μικροσεισμοί από το μεσημέρι της Τρίτης - Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι


Έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από το απόγευμα της Τρίτης στο Αίγιο, με δονήσεις οι οποίες δεν ξεπερνούν στην πλειοψηφία τους το μέγεθος των 2,5 R, ενώ οι περισσότερες δεν γίνονται καν αισθητές. "Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα, το φαινόμενο είναι συνηθισμένο για την περιοχή" τονίζουν οι σεισμολόγοι με δηλώσεις τους στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, μέσα σε 30 ώρες έχουν σημειωθεί πάνω από 150 δονήσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι κάτω των 2 R και έχουν επίκεντρο 4-5 χλμ νότια-νοτιοδυτικά ή νότια-νοτιοανατολικά της πόλης του Αιγίου, με εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ., γι'αυτό εξάλλου γίνονται αισθητοί στην περιοχή παρά το μικρό τους μέγεθος. 
Η μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, δόνηση είχε μέγεθος 3,3 R και σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης, με επίκεντρο μόλις 2 χλμ. νότια από το κέντρο του Αιγίου. 
Από την πλευρά τους οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, μιλώντας για μια συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα που πιθανότατα θα "σβήσει" τις επόμενες μέρες και συνιστούν ψυχραιμία.





Filodimos.gr

Σχόλια