Στην Ελλάδα αγοράζεις εύκολα μεταπτυχιακό με 1.000 ευρώ


Αλυσίδα ακαδημαϊκής απάτης έχει στηθεί στην Ελλάδα με γραφεία που αναλαμβάνουν να γράψουν πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες έναντι 1.000 ευρώ για φοιτητές ελληνικών ΤΕΙ και ΑΕΙ ενώ παρέχουν υπηρεσίες και σε καθηγητές Πανεπιστημίου αφού αναλαμβάνουν τη βαθμολόγηση των φοιτητικών εργασιών! Τι κάνει ο υπουργός Παιδείας;

Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη κάνουν σήμερα τα Νέα τα οποία επικοινώνησαν με εταιρείες και φοιτητές που χρησιμοποίησαν τις εν λόγω εταιρείες. Εταιρείες που βρίσκονται στην Αττική, στην Καβάλα, στο Ηράκλειο Κρήτης και αλλού, κάποιες που λειτουργούν παράλληλα ως φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης έχουν στήσει σε όλη την Ελλάδα ένα δίκτυο ακαδημαϊκής απάτης.

Κάποιες εταιρείες πέρα από τις εργασίες αναλαμβάνουν από διανομή ερωτηματολογίων μέχρι και απομαγνητοφωνήσεις στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού. Το πιο σκανδαλώδες είναι ότι οι εν λόγω εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες και σε καθηγητές Πανεπιστημίου αφού αναλαμβάνουν τη βαθμολόγηση των φοιτητικών εργασιών!

Οι εταιρείες δεν απευθύνονται μόνο σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων αλλά αναζητούν πελατεία και μεταξύ Ελλήνων που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Κύπρου και της Βρετανίας ή σε ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα. Το κόστος της συγγραφής αρχίζει από 200 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ.


Σχόλια