Παλάτια, αρχοντικά ακόμη και...γκαράζ, φιλοξενούν τα 10 ωραιότερα cafés του κόσμου


Υπέροχες τοιχογραφίες, επιβλητικοί πολυέλαιοι και πολυτελείς δερμάτινοι καναπέδες συνθέτουν το σκηνικό.1. "AIA Coffee & Restaurant" - Πόρτο, Πορτογαλία
Τα vintage έπιπλα, τα χειροποίητα λευκά είδη, οι κορνίζες και οι καθρέπτες στους τοίχους κάνουν το παλιό αρχοντικό του 19ου αιώνα ένα από τα πλέον δημοφιλή cafes στο Πόρτο.
2. "D’espresso" - Νέα Υόρκη
Η εκπληκτική ταπετσαρία της "ανάποδης βιβλιοθήκης" σχεδόν κλέβει τις εντυπώσεις απο τον διάσημο εσπρέσο που σερβίρεται.
3. "Le Procope" - Παρίσι
Το cafe restaurant λειτουργεί από το 1686.4. "Coava Brew Bar" - Πόρτλαντ - Όρεγκον
Κι όμως αυτό το cafe ήταν...γκαράζ!
5. "Cafe New York" - Βουδαπέστη
Το ιστορικό κτίριο κλέβει τις εντυπώσεις κυρίως το βράδυ με τον επιβλητικό φωτισμό του. Οσο για το εσωτερικό; Τα λόγια είναι περιττά...
6. "Antico Caffè Greco" - Ρώμη
Ο αρωματικός latte είναι ο πιο διάσημος καφές που σερβίρεται στο αρχοντικό του 18ου αιώνα με τις βελούδινες κόκκινες καρέκλες. Αυτό άλλωστε δεν είναι μόνο ένα cafe αλλά ένα ζωντανό κομμάτι της...ιστορίας της Ρώμης.
7. "LAMILL Coffee Boutique" - Καλιφόρνια
Τα έντονα χρώματα στους τοίχους αλλά και η χειροποίητη ταπετσαρία που έχει χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τους πολυελαίους κάνουν αυτό το μοντέρνο cafe να έχει μια αίσθηση ρετρό.
8. "Cafe Central". - Βιέννη
Η μεγαλόπρεπη Βιέννη είναι ολόκληρη ένα ζωντανό μνημείο και το "Cafe Central" αναπόσταστο μέρος της. Δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο που να μην έχει προσπαθήσει να μιμηθεί το cafe που στεγάζεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα. Εκτός από τον διάσημο καφέ του, είναι ξακουστό και για την μπύρα που προσφέρει.
9. "Caffè Giubbe Rosse" - Φλωρεντία
Οι τοίχοι του κοσμούνται από φωτογραφίες διάσημων συγγραφέων και καλλιτεχνών. Στο εσωτερικό του cafe που βρίσκεται στην Piazza della Repubblica θα βρείτε παλιά περιοδικά και εφημερίδες. Εδώ έγιναν μερικές από τις πιο σημαντικές πολιτικές και φιλοσοφικές "ζυμώσεις" της ιστορίας της Ιταλίας.
10. "Cafe Imperial" - Πράγα
Η πόλη "παραμύθι" φιλοξενεί ένα από τα πιο διάσημα cafe της Ευρώπης το οποίο είναι και χαρακτηριστικό δείγμα της Art Deco. Οι υπέροχες τοιχογραφίες στα ταβάνια και οι πολυτελείς δερμάτινοι καναπέδες θα κάνουν τον καφέ σας..εμπειρία!

perierga.gr

Σχόλια