Το ροζ DVD δεν αποτελούσε αρχείο προσωπικών δεδομένων - Όλοι αθώοι



Για την υπόθεση που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα στα τέλη του 2007και είχε οδηγήσει στην απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου, το Τριμελές Εφετείο έκρινε αθώους και τους τέσσερις κατηγορουμένους. Πρόκειται για τους: Εύη Τσέκου, Θέμο Αναστασιάδη, Γιάννη Μακρυγιάννη και Χρήστο Νικολουτσόπουλο. 

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία αθώα την Εύη Τσέκου, συμβασιούχο την επίμαχη περίοδο στο υπουργείο Πολιτισμού, για την απόπειρα εκβίασης του τότε προϊσταμένου της Χρήστου Ζαχόπουλου ένω έκρινε ομόφωνα αθώα την Τσέκου και τους τρεις συγκατηγορούμενούς της για τις κατηγορίες που αφορούσαν παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο έκρινε ότι το βιντεοσκοπημένο υλικό με την ερωτική συνεύρεση των δύο, δεν αποτελεί αρχείο προσωπικών δεδομένων κατά την έννοια του νόμου. Σύμφωνα με το νόμο, βάσει της απόφασης, για να εκληφθεί ως αρχείο ένα υλικό απαιτείται να είναι ταξινομημένο και ομαδοποιημένο.

Μετά την απόφαση η Τσέκου έκλαιγε από χαρά και τόνισε ότι κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της ενώ ο συνήγορος του Θέμου Αναστασιάδη δήλωσε: «σήμερα είναι μια ευτυχής ημέρα, διότι μια σκευωρία ετών κατέρρευσε με την ομόφωνη αθώωσή του».



athensvoice.gr

Σχόλια