Η Πάτρα υποδέχεται τον Μάη




Η Πάτρα υποδέχεται τον μήνα των λουλουδιών σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου. Το κέντρο της πόλης, η πλατεία Υψηλών Αλωνίων και η πλατεία Ομονοίας, είναι τα σημεία αναφοράς των φετινών εκδηλώσεων .

Στο κέντρο της πόλης στις 12.00 το μεσημέρι η μπαντίνα του Δήμου Πατρέων, περιδιαβαίνει τους δρόμους και στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί παρέλαση χορευτικών συγκροτημάτων τα οποία θα ακολουθήσουν την διαδρομή Πλ. Όλγας, Ρήγα Φεραίου, Γούναρη, πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 5.30 το απόγευμα, όπου για δυο ώρες, θα πραγματοποιηθεί παιδικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει το Μουσικοκινητικό Παιχνίδι με τίτλο «Φυτεύω – Φροντίζω το δικό μου λουλούδι» με τους Χ-Saltibagos

Παράλληλα οι «Μικροί φωτογράφοι» θα είναι σε πλήρη δράση. Συμμετέχουν παιδιά άνω των 8 ετών, με δική τους φωτογραφική μηχανή, σε συνεργασία με την Φωτογραφική Λέσχη Πάτρα «Ηδύφως».

Από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών Χορών από χορευτικά συγκροτήματα της Πόλης και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Το πρόγραμμα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από το  Σχήμα «Τρίκυκλο». Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα σε εξέλιξη θα είναι η δράση με τίτλο «Μάτια Ανοικτά 2013» από την Ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ» του ΠΚΕ ΟΤΕ.

Πόλος έλξης για τους πατρινούς θα είναι και φέτος η πλατεία Ομονοίας, όπου στις 8.30 το βράδυ θα ξεκινήσει η παράσταση Καραγκιόζη με τον Χρήστο Καλπουζάνη, με τίτλο «Τα εντάλματα».

Στις 9.30 το βράδυ την σκυτάλη θα πάρει η ορχήστρα του Γ. Πετρίτση η οποία θα παρουσιάσει έντεχνο λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα.



Σχόλια