Πάτρα: Συνομιλίες ανοίγουν το δρόμο των ερευνών για τη διπλή εκτέλεση στη Σαχτούρη




Μπροστά σε προφορικές αναφορές για τους δύο φόνους της Σαχτούρη, που ενδεχομένως θα βοηθήσουν τις έρευνες της τοπικής ΕΛΑΣ βρέθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, της Ασφάλειας Αττικής, ενώ διερευνούσαν τη συμμετοχή γνωστού πατρινού ποινικού σε διάφορα αδικήματα για τα οποία μάλιστα έχουν εκδοθεί και εντάλματα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, το συγκεκριμένο υλικό των συνομιλιών έχει μεταφερθεί από την Αθήνα στην Πάτρα τα τελευταία 24ωρα και «σαρώνεται» από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση του φονικού της Σαχτούρη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ποινικός που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές της Αθήνας για διάφορες υποθέσεις ληστειών και άλλων κακουργημάτων, στις συγκεκριμένες συνομιλίες κάνει ευθεία αναφορά στο φόνο της Σαχτούρη. Η στιχομυθία με τους συνομιλητές τους θα διερευνηθεί ενδελεχώς, όπως και ο βαθμός εμπλοκής συγκεκριμένων προσώπων που κατονομάζονται.

Η εξέλιξη αυτή εκ των πραγμάτων θέτει σε νέες βάσεις τις έρευνες της ΕΛΑΣ, που προσπαθεί μέσω ταυτοποίησης και άλλων στοιχείων να «δέσει» την υπόθεση της δολοφονίας του Κώστα Φράγγου και του Βασίλη Σινούρη.
Οι τοπικές αστυνομικές αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τα όσα αναφέρονται στους διαλόγους με στοιχεία, μιας και από μόνες τους οι συγκεκριμένες αναφορές δεν θεμελιώνουν βάση για άσκηση ποινικής δίωξης για μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Το υλικό, πάντως, θεωρείται ιδιαίτερα πολύτιμο από τις αρχές γιατί δίνει συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες και το κυριότερο γίνονται αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θα κληθούν από την ΕΛΑΣ να δώσουν εξηγήσεις όταν κριθεί αυτό σκόπιμο.

Εχει άλλωστε προηγηθεί η υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας, που στηρίχθηκε μάλιστα σε μαρτυρία, η οποία «σφυροκοπήθηκε» ως αναξιόπιστη, κάτι που οδήγησε στο να καταπέσει στο ακροατήριο η ανθρωποκτονία του Ανδρέα Παΐζη και να αναζητείται μέχρι και σήμερα ο δολοφόνος.


Πελοπόννησος

Σχόλια