Πάτρα: Η αστυνομία έχει βγάλει από το αρχείο τις παλιές υποθέσεις με κυκλώματα της νύχτας


Στην αναζήτηση δύο προσώπων με πλούσιο ποινικό παρελθόν επικεντρώνει τις έρευνές της η αστυνομία, για τη εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας που έγινε στις 17 Απριλίου, έξω από νυχτερινό κλαμπ της Πάτρας. Στο μεταξύ, ασύλληπτος εξακολουθεί να παραμένει ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 38χρονου το περασμένο Σάββατο, σε δρόμο των Ζαρουχλαίικων της Πάτρας.


Σχετικά με την υπόθεση της διπλής δολοφονίας έξω από το κλαμπ με θύματα τον αδελφό του βασικού υπόπτου για τον θάνατο του 38χρονου, καθώς και έναν 35χρονο, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία την οδηγούν προς τους δύο ποινικούς. Ο ένας μάλιστα έχει στενή σχέση με την Πάτρα, ενώ ο δεύτερος έχει λάβει μέρος σε αρκετές ληστείες. Οι αξιωματικοί προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν από ληστείες που έχουν διαπραχθεί τόσο στην Πάτρα όσο και σε περιοχές εκτός Αχαΐας, στις οποίες φέρεται να έχουν συμμετάσχει οι δύο ύποπτοι.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προσπαθούν να αξιοποιήσουν το υλικό από συνομιλίες που έχουν στην κατοχή τους, σε σχέση πάντα με τη διπλή δολοφονία. Ταυτόχρονα, από τους 23 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της διπλής δολοφονίας οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες. Ακόμη, συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τη μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάρκεια του διπλού φονικού, αλλά και για να συγκεντρώσουν πληροφορίες από πρόσωπα που ενδεχομένως γνωρίζουν κάτι το οποίο θα βοηθήσει να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η αστυνομία, επίσης, έχει βγάλει από το αρχείο τις παλιές υποθέσεις με κυκλώματα που εμπλέκονταν σε εκβιασμούς καταστηματαρχών σε πόλεις της δυτικής Ελλάδος, ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποια σχέση με όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θέλουν να έχουν «δέσει» πλήρως τις υποθέσεις πριν προχωρήσουν σε συλλήψεις, ώστε τα στοιχεία που θα σταλούν στη Δικαιοσύνη να μην μπορούν εύκολα να αμφισβητηθούν.



kathimerini.gr

Σχόλια