Πάτρα: Συναγερμός για τη μηχανή των εκτελεστών της Σαχτούρη





Συναγερμός σήμανε χθες για τον εντοπισμό της μηχανής διαφυγής των δραστών της δολοφονίας Φράγκου - Σινούρη. Μάρτυρες ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη μηχανή εντοπίστηκε να κινείται στην Ακτή Δυμαίων και προκάλεσε την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των επιβατών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαρτυρίες ήταν ποικίλες, καθώς πρόκειται για ειδικού τύπου μηχανή, με μπλε φώτα και είναι ίδια με εκείνη που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πρόκειται για μηχανή γκρίζου χρώματος, «Τρανσάλπ», που από το φωτογραφικό υλικό που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, φέρει χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει από αντίστοιχες μηχανές της ίδιας σειράς.

Η αστυνομία θεωρεί τον εντοπισμό της μηχανής ως το σημαντικότερο στοιχείο των ερευνών. Την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές κάνουν εντατική και προσεκτική έρευνα για τη σύλληψη των δραστών των τριών δολοφονιών που συγκλόνισαν την Πάτρα.Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα περιθώρια στενεύουν για τους δολοφόνους του Πάνου Τσίρκα και του διπλού φονικού στη Σαχτούρη, με θύματα τον Βασίλη Σινούρη και τον Κώστα Φράγκο.

Η αστυνομία αξιολογεί όλα τα στοιχεία, τις μαρτυρικές καταθέσεις, τα αποτυπώματα, τις συνομιλίες και τις εικόνες, προκειμένου να συμπληρώσει το παζλ.



Η Ασφάλεια έχει εξιχνιάσει τη δολοφονία Τσίρκα
Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στη Δυτική και ορεινή Αχαΐα, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας του Πάνου Τσίρκα, που έγινε στην οδό Ανθείας, το περασμένο Σάββατο.

Η Ασφάλεια αν και έχει εξιχνιάσει τη δολοφονία Τσίρκα περιμένει και την κατάθεση του 31χρονου τραυματία, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Γνώμη".


Θα "μιλήσουν" τα εργαστήρια για το μακελειό της Σαχτούρη
Ωστόσο η αστυνομία εκτιμά ότι θα χρειαστεί χρόνος για την εξιχνίαση του μακελειού στην οδό Σαχτούρη, δεδομένου ότι περιμένουν να "μιλήσουν" τα εργαστήρια.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. περιμένει τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αθήνας, στα ευρήματα που έχουν κατασχεθεί, κυρίως από το βίντεο που έχει καταγράψει τη διπλή δολοφονία.

Η αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες ψάχνει αδιάσειστα στοιχεία, ικανά να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, ενώ για όλες τις ενέργειες της Ασφάλειας Πατρών σε επίπεδο προανακριτικής έρευνας έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμη οι Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εποπτεύουν τις έρευνες σε προανακριτικό στάδιο, καθώς και οι δύο φάκελοι παραμένουν ανοικτοί.

Να σημειωθεί επιπλέον ότι στο επόμενο διάστημα αναμένεται η αποφυλάκιση ενός ακόμα νεαρού που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας και άλλα βαριά αδικήματα.

Η αποφυλάκισή του εξετάζεται με ενδελεχή τρόπο από την αστυνομία, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το φορτισμένο κλίμα που έχει διαμορφωθεί θα πάρει φωτιά το επόμενο διάστημα.


Σχόλια