Πάτρα: Καλύφθηκε η ανάγκη της νεαρής μητέρας σε αίμα


Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Πατρινών καθώς και των εθελοντικών ομάδων αιμοδοτών της Αχαΐας στο κάλεσμα των συγγενών της νεαρής μητέρας που είχε ανάγκη από τουλάχιστον 200 φιάλες αίμα για τη σωτηρία της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η δημοσιοποίηση του θέματος κινητοποίησε δεκάδες συμπολίτες οι οποίοι έσπευσαν στα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της Πάτρα και προσέφεραν το αίμα τους για να τη βοηθήσουν.

Αστραπιαία ήταν και η ανταπόκριση των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της περιοχής που έθεσαν στη διάθεση των γιατρών αρκετές μονάδες αίματος.

Έτσι οι ανάγκες της Πολυτίμης, που πάσχει από σύνδρομο Moschkowitz (θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα), προσωρινά καλύφθηκαν άμεσα. Πάντως, σύμφωνα με το οικογενειακό της περιβάλλον, από την Μεγάλη Τρίτη, θα χρειαστεί και πάλι αίμα από οποιαδήποτε ομάδα.

Επιπλέον απαιτείται η χορήγηση πλάσματος από το οποίο η χώρα μας έχει άφθονο.

Η άμεση ανταπόκριση του κόσμου συγκίνησε και την οικογένειά της. Ο αδελφός της, Λάμπρος, γράφει στη σελίδα του στο facebook: "Ας είναι η αφορμή η ιστορία της αδερφής μου να βάλουμε όλοι μυαλό και να δίνουμε αίμα πιο συχνά για τον συνάνθρωπό μας -είτε τον γνωρίζουμε - είτε όχι. Σας αγαπάμε όλους."



Σχόλια