Σκηνοθέτησαν ληστεία για να του κλέψουν από το στρώμα 210.000 ευρώΠέντε άτομα συνελήφθησαν από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά, κατηγορούμενα για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, κλοπή και ληστεία. 

Οι δράστες αφαίρεσαν από άτομο με κινητικά προβλήματα (θείος του ενός συλληφθέντα) 210.000 ευρώ και στη συνέχεια σκηνοθέτησαν ληστεία για να παραπλανήσουν τις Αρχές.

Ειδικότερα, ο 26χρονος συλληφθείς, από κοινού με μια 29χρονη και έναν 30χρονο, οργάνωσε και διέπραξε κλοπή σε βάρος του 38χρονου θείου του, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.
Οι τρεις αφαίρεσαν από το στρώμα του κρεβατιού το χρηματικό ποσό των 210.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε σε αποζημίωση που είχε λάβει στο παρελθόν για εργατικό ατύχημα.

Τα χρήματα τα απέκρυψαν στο σπίτι της 29χρονης.

Στη συνέχεια για να αποπροσανατολίσουν την αστυνομική έρευνα και για να μην καταστούν ύποπτοι, αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν τη διάπραξη ληστείας.

Για το σκοπό αυτό έπεισαν, έναντι χρηματικής αμοιβής 600 ευρώ, έναν 21χρονο και έναν 27χρονο να μπουν στο σπίτι του θύματος και να τον ληστέψουν, αφαιρώντας του ένα κινητό τηλέφωνο και δύο χρυσές αλυσίδες, δημιουργώντας παράλληλα αναστάτωση στο χώρο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 189.900 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά.

Σχόλια