18χρονος σκότωσε την γιαγιά του για 25 ευρώ


Στα ίχνη των πέντε δραστών της δολοφονίας 75χρονης στο Νέο Ηράκλειο Αττικής στις 3 Δεκεμβρίου 2012, εκ των οποίων ο ένας είναι εγγονός του θύματος, έφτασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν στην Αθήνα τρεις Έλληνες, ηλικίας 18, 24 και 20 ετών, και στη Λευκάδα δύο Αλβανοί, ένας 34χρονος και μία 25χρονη.

Η ηλικιωμένη είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη, φιμωμένη και δεμένη στο υπνοδωμάτιό της, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας.

Οπως προέκυψε, κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, την οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποφάσισε και οργάνωσε ο 18χρονος εγγονός της 75χρονης, με τη συνδρομή του 20χρονου, ο οποίος του συνέστησε και τους υπόλοιπους δράστες.

Από κοινού μετέβησαν στο σπίτι του θύματος και κατά το χρόνο που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, έδεσαν και φίμωσαν την ηλικιωμένη, με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, από το διαμέρισμα αφαίρεσαν 25 ευρώ.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς και για ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ ο 20χρονος για ηθική αυτουργίας σε ληστεία κατά συναυτουργία.

Και οι πέντε οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Σχόλια