Εμπλοκή του πρώην υφυπουργού Ι. Ανθόπουλου σε υπόθεση τοκογλυφίας














Με εγγύηση 200.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Ανθόπουλος μετά την απολογία του στον ανακριτή . Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ η κατηγορία που του αποδίδεται είναι άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία.

Ο πρώην υφυπουργός εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας και κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενεπλάκη στην υπόθεση ως δικηγόρος, αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε δημόσια θέση.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί και στην οποία περιλαμβάνονται άλλοι δέκα κατηγορούμενοι, μέλη διοικήσεων εμπλεκόμενων εταιρειών, ως φυσικοί αυτουργοί σε τοκογλυφία, αφορά την επίμαχη εταιρία Καπνεμπορίου, η ιδιοκτήτρια της οποίας φέρεται να απευθύνθηκε στον Ι. Ανθόπουλο, καθώς είχε πρόβλημα ρευστότητας και αντιμετώπιζε δυσκολία χρηματοδότησης.

Ο επί σειρά ετών βουλευτής Σερρών , κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε 7 συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005.

Έτσι, η εταιρεία εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Βάσει των στοιχείων του ανακριτή διαχειρίστρια της μονοπρόσωπης εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της ιδιοκτήτριας της εταιρείας από την Καβάλα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το αντάλλαγμα ανερχόταν στο ποσό των 1.750.000 ευρώ, από τα οποία οι 750.000 ευρώ βρέθηκαν σε λογαριασμούς του ιδίου και της συζύγου του.


Σχόλια