Ηλεία: Τον είχαν δέσει με αλυσίδα σε πάσσαλο θεμοκηπίου - Ζητούσαν λύτρα


Σύγχρονοι σκλάβοι












Νέα υπόθεση ομηρίας αλλοδαπού εργάτη από ομοεθνείς του, αποκαλύφθηκε  στην Ηλεία. Οι εικόνες και τα στοιχεία σοκάρουν, καθώς αποδεικνύεται πως πίσω από τις καλλιέργειες επικρατεί ένα σύγχρονο δουλεμπόριο που οδηγεί ακόμη και στο θάνατο. 

Σοκαρίστηκαν ακόμα και οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας που βρήκαν έναν 22χρονο δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, σε μεταλλικό πάσσαλο θερμοκηπίου, για να μην το σκάσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr.

Η επιχείρηση των αστυνομικών έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, στην περιοχή  Τραγανού, όταν ενημερώθηκαν οι Αρχές από ομοεθνείς 22χρονου απο το Μπαγκλαντές, πως ο ίδιος κρατείται όμηρος σε θερμοκήπιο που χρησιμοποιείται ως κατοικία, από άλλους συμπατριώτες του. 

Οι εννέα δράστες ζητούσαν χρήματα από την οικογένεια του θύματος στο Μπαγκλαντές και το ποσό των λύτρων έφτανε τις 5000 ευρώ. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive.gr οι συγγενείς του νεαρού είχαν καταθέσει περίπου 2.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στο Μπαγκλαντές, ενώ οι δράστες είχαν πάρει και τα χρήματα που είχε πάνω του ο νεαρός.

Οι αστυνομικοί απελευθέρωσαν τον 22χρονο και αναζήτησαν τους δράστες. Τελικά συνελήφθη ένας απο αυτούς ηλικίας 25 ετών.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων .



Εφιάλτης η δουλειά μακριά από τη χώρα τους


Για ακόμα μια φορά έρχεται στο φως η δράση εγκληματικών ομάδων που εκμεταλλεύονται την αναζήτηση ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, στις καλλιέργειες της Ηλείας και κρατούν ανθρώπινες ζωές στα χέρια τους, μη διστάζοντας να φτάσουν μέχρι τη δολοφονία. Όπως έχει γίνει σε άλλες δύο περιπτώσεις αλλοδαπών, όταν ομοεθνείς τους κατήγγειλαν στην Αστυνομία πως είχαν εξαφανιστεί και βρέθηκαν θαμμένοι σε Ανδραβίδα και Πηνεία.
Το σύγχρονο δουλεμπόριο εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους μετανάστες, οι περισσότεροι εξ αυτών παράνομοι.
Συνεχίζεται με την έλευση τους στη χώρα μας όπου εργάζονται για να στείλουν χρήματα πίσω στην πατρίδα και στις οικογένειές τους .


ilialive.gr

Σχόλια