Βραζιλία: σκότωνε ασθενείς για να αδειάζει κρεβάτια!



Κατηγορείται για τη δολοφονία ασθενών της. Αν αυτό αποδειχθεί, η Βιρτζίνια Σοάρες ντε Σόουζα θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες serial killers στην παγκόσμια ιστορία.



Η δόκτορ θάνατος της Βραζιλίας δρούσε στο Ευαγγελικό Νοσοκομείο της πόλης Κουριτίμπα. Κατηγορείται πως δολοφόνησε 300 ασθενείς μόνο και μόνο για να... αδειάσουν κρεβάτια στην εντατική!

Και όχι απλά για να αδειάσουν τα κρεβάτια. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η ντε Σόουζα σκότωσε φτωχούς ασθενείς, που νοσηλεύονταν δωρεάν υπό την «ομπρέλα» του εθνικού συστήματος υγείας για να αδειάσει κρεβάτια και να είναι ελεύθερα για πλουσιότερους ασθενείς, που είχαν ιδιωτική ασφάλιση!

Συνελήφθη τον περασμένο μήνα και δικάζεται για το θάνατο επτά ασθενών. Υπάρχουν όμως υποψίες ότι τα θύματά δεν είναι μόνο επτά αλλά 300!

Όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη ότι 20 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εντατική του νοσοκομείου, πέθαναν υπό μυστηριώδεις συνθήκες στη βάρδια της.

Η ντε Σόουζα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε δυο τρόπους να δολοφονεί τα θύματά της. Είτε  μείωνε το οξυγόνο σε εκείνους που βρίσκονταν σε μηχανική υποστήριξη είτε τους χορηγούσε υπερβολική δόση μυοχαλαρωτικών.

Στην κατάθεσή του, ένας νοσοκόμος υποστήριξε πως έφυγε για να φέρει ένα ποτήρι νερό σε έναν ασθενή και όταν επέστρεψε, τον βρήκε νεκρό.

Μυστικός αστυνομικός την έχει καταγράψει να λέει πως θέλει να βγάλει από την ακαταστασία τη μονάδα εντατικής θεραπείας!

Ο σύζυγός, γιατρός κι εκείνος, πέθανε το 2006. Υπέφερε από καρκίνο του εντέρου και τώρα θεωρείται πως ήταν το πρώτο της θύμα.

Αν οι υποψίες επιβεβαιωθούν και τα θύματα της ντε Σόουζα είναι 300, τότε θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη κατά συρροή δολοφόνος – γιατρός και θα ξεπεράσει ακόμη και τον Χάρολντ Σίμπαντ, που αφαίρεσε τη ζωή από 215 ασθενείς του.

newsit.gr

Σχόλια