Ελεύθερος ο Ντέμης Νικολαΐδης



Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών της ΑΕΚ προς το δημόσιο, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την περίοδο 2004 έως 2008, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Ντέμη Νικολαΐδη.

Παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο απ' όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί.

Προηγουμένως είχε παρουσιαστεί στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για μη καταβολή των συγκεκριμένων οφειλών.


Κατά την έξοδο του από τη ΓΑΔΑ, δήλωσε:
«Παρουσιάστηκα αυτοβούλως. Κατηγορούμαι για χρέη της εποχής μου τα οποία ήταν σε ρύθμιση. Χάθηκε η ρύθμιση από την ώρα που έφυγα, αλλά είμαι συνυπεύθυνος, κάτι το οποίο το περιμέναμε. Θεωρώ, ότι πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη. Πρέπει να τα ψάξει, να βρει ποιος πλήρωνε ,ποιος δεν πλήρωνε και ο καθένας να αποδείξει στο δικαστήριο αν ήταν σωστός απέναντι στην ομάδα μας ή όχι».

Σε βάρος του Νικολαΐδη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, που είχαν εκδώσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι τα εντάλματα σύλληψης αφορούν όλους τους προέδρους της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ από το 2004 και μετά, για οφειλές που αναλογούν το διάστημα που ο καθένας εξ αυτών βρέθηκε στο τιμόνι της ΑΕΚ.


Σχόλια