Δυτική Ελλάδα: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο Αθηνά


Κινητοποιήσεις σήμερα σε Πάτρα και Πύργο

 

Τριήμερο λουκέτο μπαίνει απο σήμερα στο ΤΕΙ της Πάτρας ενάντια στην απομάκρυνση της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και ενώ το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να παρουσιαστεί στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η τελική μορφή το σχεδίου «Αθηνά».

Σε Αίγιο και Ναύπακτο παραμένουν επι ποδός ώστε να μην κλείσει το ΤΕΙ ενώ φορείς του Αγρινίου μετέβησαν στην Αθήνα για να μην μεταφερθεί διοικητικά το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.
Στον Πύργο πραγματοποίεται σήμερα το πρωί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης και παράλληλα έχει κηρυχθεί  απεργία.
Διαμαρτυρίες και στο Μεσολόγγι όπου κυκλοφόρησε αφίσα η οποία αντί για σχέδιο "Αθηνά" γράφει σχέδιο εξόντωσης μίας πόλης.

Για νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι τοπικοί φορείς στο Αίγιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας  Στάθη Θεοδωρακόπουλου με την παρουσία των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση της παραμονής των δύο σχολών ΑΤΕΙ στην πόλη.
Αποφασίστηκε η δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία σπουδαστών των δύο σχολών και εκπροσώπων του Δήμου, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη έξω από το Υπουργείο Παιδείας όπου θα συμμετάσχουν σπουδαστές και από άλλες σχολές της χώρας,
Σύμφωνα με το filodimos.gr έπεσαν στον τραπέζι  προτάσεις για νέες κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα, οι οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά και θα οριστικοποιηθούν σε νέα συνάντηση της συντονιστικής, το απόγευμα της Δευτέρας.

Στον Πύργο, ενώνουν τις φωνές τους σήμερα φορείς και πολίτες του Πύργου και δίνουν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση για το Σχέδιο «Αθηνά», που θέλει την κατάργηση των τμημάτων ΤΕΙ, με μια  κινητοποίηση στις 10:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία , σύμφωνα με το patrisnews.gr.
Μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση του τελικού σχεδίου, δίνουν τη δική τους δυναμική απάντηση, κατεβάζοντας ρολά στην πόλη.




Σχόλια