Αχαΐα: Στον Εισαγγελέα έμποροι λαϊκών αγορών

 
Προσκόμιζαν μη νόμιμες φορολογικές ενημερότητες
 
 
Άμεση εντολή για παραπομπή στον Εισαγγελέα εμπόρων λαϊκών αγορών που προσκόμισαν εικονικές – πλαστές φορολογικές ενημερότητες στην Διεύθυνση Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας έδωσε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας μετά από πλήρη ενημέρωση που είχε από την Υπηρεσία.
 
Όπως διαπιστώθηκε, κατά την διαδικασία ανανέωσης των αδειών λαϊκών αγορών έμποροι – έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις έως τώρα- προσκόμισαν μη νομίμως εκδοθείσες φορολογικές ενημερότητες.
Κατά την διασταύρωση και την επαλήθευση της νομιμότητας των δικαιολογητικών από την Υπηρεσία και ύστερα από συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ταυτοποιήθηκε ότι πράγματι οι ενημερότητες αυτές δεν είχαν εκδοθεί νομίμως, δηλαδή δεν προέρχονταν από το σύστημα Taxis.
 
Παράλληλα, έλεγχος γίνεται και για την νομιμότητα των ασφαλιστικών ενημεροτήτων όπου και εκεί έχει διαπιστωθεί πρόβλημα και η Περιφέρεια αναμένει τις επίσημες και οριστικές απαντήσεις του ΟΑΕΕ.
 
Με εντολή του Περιφερειάρχη ο έλεγχος συνεχίζεται και θα εξεταστούν σε βάθος όλα τα δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν από το σύνολο των εμπόρων λαϊκών αγορών ώστε να επαληθευτεί η νομιμότητα τους.
 
«Πρακτικές όπως αυτές που αποκαλύφθηκαν, με την προσκόμιση εικονικών φορολογικών ενημεροτήτων στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας είναι εξόφθαλμα παράνομες και αντίκεινται του δημοσίου συμφέροντος», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Και πρόσθεσε: «Θέλω, ωστόσο, να σημειώσω και την ευσυνειδησία, την συνέπεια και την προσήλωση στη διαφάνεια του προσωπικού της Υπηρεσίας το οποίο εντόπισε την πλαστότητα των δικαιολογητικών που είχαν προσκομιστεί και μεθοδικά και αθόρυβα κινήθηκε για την αποκάλυψη της υπόθεσης».
 
 
 
 

Σχόλια