Οι 70ρηδες είναι οι νέοι 30ρηδες!



 
Οι 70ρηδες είναι οι νέοι 30ρηδες, σύμφωνα με γερμανική έρευνα που παρουσιάζει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο «drudgereport”.

Έρευνα επιστημόνων του Max Planck Institute for Demographic Research δείχνει ότι το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων έχει βελτιωθεί σημαντικά τον τελευταίο αιώνα σε τέτοιο βαθμό που η ηθοποιός Τζέιν Φόντα , η οποία σήμερα είναι 72 Μαίων , να ανήκει στη νέα ηλικιακή ομάδα των 30ρηδων.

Ανεξάρτητα από το αν γυμνάζεται κανείς ή όχι , οι Γερμανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης αλλά και της τεχνολογίας έχουν βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα του ανθρώπου αυξάνοντας τις αντοχές του.

Η έρευνα των Γερμανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences, διεξήχθη σε δείγμα Σουηδών και Ιαπώνων ανδρών- δύο χώρες , σήμερα, με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής .

Σύμφωνα με το πορίσματα της έρευνας , συγκρίνοντας Σουηδούς και Ιάπωνες πριν από 100 χρόνια, οι 30χρονοι τότε άνδρες είχαν το ίδιο σχεδόν ποσοστό θνησιμότητας με αυτό των εκπροσώπων του ισχυρού φύλου που σήμερα έχουν πατήσει τα …72.

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “drudgereport”, για τους Γερμανούς επιστήμονες, το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων έχει αυξηθεί σημαντικά με την παρασκευή η νέων αντιβιοτικών και εμβολίων, την τεράστια βελτίωση στην αποτελεσματικότητα του γεωργικού κλάδου που καθιστά τα τρόφιμα όλο και περισσότερα διαθέσιμα καθώς και του γεγονότος ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Το ερώτημα είναι, όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας, Οσκαρ Μπέρερ, πόσο ακόμα μπορείς να παρατείνεις την ανθρώπινη ζωή.


Πηγή: protothema.gr

Σχόλια