Σε απεργιακό κλοιό ολόκληρη η χώρα


Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα
Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Σκοπός της απεργίας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι «να αναδείξει τα προβλήματα στοχοποίησης του  ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου, καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».
Στην απεργία συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τροποποιώντας την ημερομηνία της προειδοποιητικής 24ωρης κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει για την 1η Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί. Έχουν προαναγγείλει επίσης επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά «της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας». Τη συμμετοχή της στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία.
Δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι ναυτεργάτες για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.Σχόλια