Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας



 
 
 
Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά αναμένουμε για σήμερα Σάββατο. Τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με πολύ χαμηλό υψόμετρο με τοπικά έντονα φαινόμενα, ενώ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -1 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τις μέγιστες στην Ήπειρο να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες και 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, αλλά σταδιακά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στα νότια πελάγη σε δυτικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους.

Βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Τη νύχτα προς Κυριακή είναι πιθανό να εκδηλωθεί χιονόπτωση και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς, με σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

ΠΑΤΡΑ
Ασθενής βροχή προβλέπεται σήμερα για την Πάτρα , με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.  Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με ασθενή βροχόπτωση. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι ανατολικοί θα πνέουν οι άνεμοι με ένταση έως 4 μποφόρ.

NΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Για σήμερα Σάββατο ο καιρός προβλέπεται άστατος με κατά περιόδους βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν  αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
                                                               
 
Πηγή: EMY,meteo.gr
                                                                                     

Σχόλια